Gündem

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer: CHP genel başkanı olsam, önümüzdeki seçimlere iktidar planlaması yaparım

05 Nisan 2024 13:49

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, 31 Mart yerel seçimlerinde CHP’nin başarısını değerlendirirken, “CHP genel başkanı olsam, önümüzdeki seçimlere iktidar planlaması yaparım. Bu seçimler Türkiye’ye yeni yol açtı. Yeni kadrolar ortaya çıkacak” dedi.

Halk TV’den Serpil Yılmaz’a konuşan Seçer, 2019 seçimlerinden bu yana “sosyal belediyecilik” adına yürüttükleri projelerden bahsederek şunları kaydetti:

“Toplumun her katmanına temas ettik, kapsayıcı kucaklayıcı olduk. Mevcut halinden memnun olmayanlar, ‘Alternatif yok, kime oy vereceğiz’ diye düşünüyorlardı. Hizmetlerimizi gördüler, bize güvendiler ‘Vahap başkan sorunu çözer’ demeye başladılar. Halk geçim derdindeyken sorunlarının çözülmediği gördü, iktidarı sorguladı; nedir bu israf, şatafat, kayırmacılık, adaletsizlik… Bize döndü ‘Ne güzel yaptılar’ dedi.

Atatürkçüyüz, cumhuriyet değerlerine bağlıyız. Mersin’de katman katman her kesimden vatandaşımız var. CHP’li olduğumu gururla söylüyorum. Politik söylemler oy getirmiyor. Halk sizi hizmetlerinizle yanında görmek istiyor.”

Seçer, “CHP genel başkanı olsam, önümüzdeki seçimlere iktidar planlaması yaparım. Bu seçimler Türkiye’ye yeni yol açtı. Yeni kadrolar ortaya çıkacak” yorumunda bulundu.

Mersin’in Türkiye’nin en çok vergi veren 7’inci ili olduğunu hatırlatan Seçer, “Yönetime geldiğimizde mali denge bozuktu, düzelttik. İller Bankası payı, öz gelirlerimiz ve dış finansman kullanıyoruz. Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, ekonomik ve mali yönetim performansımızı değerlendirdi, kredi notumuzu “B”den “B+”ya çıkardı. Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) 156 milyon Euro kredi (5 milyar TL’den fazla) buldu. Yarısı hibe, geri ödemeyeceğiz. Avrupalılar beni buldular. Fransız Kalkınma Ajansı, Avrupa Yatırım ve Kalkınma Bankası (EBRD) depremden sonra içme suyu, arıtma, kanalizasyon gibi alt yapı yatırımlarımıza hibe kredi verdi. EBRD’nin 1.5 milyar Euro’luk deprem fonundan bana da kaynak aktarıldı. 2019-2024 döneminde sosyal yardımlar 16 kat arttı. 20 milyar TL’nin bütçenin yüzde 3’ü sosyal yardımlar. Bütçede asıl gider cari harcamalara ve yol yatırımlarına gidiyor. Sosyal ihtiyaç neyse ona bütçe ayırırım” ifadelerini kullandı.