Gündem

Merkez Bankası’nda yaşananların perde arkası: Görevden alınan genel müdürün işe dönmesinde Bilal Erdoğan faktörü

Başkan Erkan ve ailesinin odağında olduğu iddialarla ilgili tartışmalar sürüyor

21 Ocak 2024 10:48

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan ve ailesinin odağında olduğu iddialara bir yenisi daha eklenirken, baba Erol Erkan’ın bir çalışana tokat attığı iddiasının da perde arkası da ortaya çıktı.

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın babası Erol Erkan tarafından işten çıkartıldığını iddia eden Büşra Bozkurt'un CİMER şikâyetiyle gündeme gelen Erol Erkan’ın ayrıca bir çalışana tokat attığı iddiası gündeme gelmişti. Ayrıca bankanın sosyal tesislerinin aileye tesis edildiği iddia edilmişti. Tartışmalar devam ederken, aileden ardı ardına açıklamalar gelmiş ve hukuki sürecin başlatılacağına dikkat çekilmişti. Erkan’ın annesi bankanın bir çalışanı ile olan mesajlarını paylaşarak da tartışmalara dahil olmuştu.

Tokat atıldığı iddia edilen çalışanın genel müdürü de görevden alınmış

PolitikYol’un banka kaynaklarından aktardığına göre, baba Erkan’ın tokat attığı iddia edilen banka çalışanı bir garson. Garson ile yemeğe dair yaşanan tartışma sonrası baba Erkan’ın tokadına karşılık itiraz eden garsonun bağlı bulunduğu birimin genel müdürü de görevden alındı ve tartışma büyüdü.

İddia: Görevden alınan personel iki gün sonra Bilal Erdoğan’ın sayesinde işe iade edildi

Öte yandan tokat iddiasının gündeme gelmesinden kısa süre önce ise Erkan, bankanın Veri Yönetişimi ve İstatistik Genel Müdürü Dr. Yusuf Kenan Bağır’ı iki gün süreyle görevden aldı. Bağır’ın adı telefon rehberinden dahi silindi, ancak Bağır iki gün içinde görevine iade edildi. Banka kaynaklarının iddiasına göre Bağır’ın göreve yeniden iade edilmesinde Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın adı etkili oldu. Çünkü Bağır, Bilal Erdoğan ile aynı dönemde Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde okudu ve Bilal Erdoğan ile arkadaşlığı bulunuyor. Bu görevden almanın da banka içinde iplerin gerilmesine yol açtığı iddiası konuşulmaya devam ediyor.