EURO 2024

Merih Demiral: "Elimizden gelenin en iyisini sahaya koymaya çalışacağız"

A Milli takım oyuncusu Demiral, Portekiz maçı öncesi açıklamalarda bulundu

20 Haziran 2024 18:42

A Milli Futbol Takımı, EURO 2024 F Grubu ikinci maçında Portekiz ile oynayacağı karşılaşmanın hazırlıklarını sürdürüyor. Milli futbolcu Merih Demiral, milli takımın kamp yaptığı Hannover şehrine bağlı Barsinghausen kasabasındaki kamp merkezinde basın mensuplarına değerlendirmelerde bulundu.

Takım olarak çok mutlu olduklarını söyleyen Merih Demiral, “Ortam gayet iyi. Antrenmanlarımız, tempo çok iyi. Oynayan ve oynamayan herkes çok iyi durumda. Şimdi önümüzde daha zorlu bir maç var, Portekiz maçı. Elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağız. Gürcistan maçı gayet iyiydi. Bazı zamanlarda bazı zorluklar çektik ama üstesinden geldik. İkinci maçta daha iyi olacağımızı düşünüyorum” ifadelerinde bulundu.

“Geliştirmemiz gereken konular var”

Geliştirmeleri gereken konular olduğunu hakkında konuşan futbolcu, “Onlar da gayet iyi bir takım. Çok önemli oyuncuları vardı. Defans olarak iyi iş çıkardığımızı düşünüyorum. Pozisyonalar verdik ama her maçta olacak şeyler. Çok büyütülecek bir şey olduğunu düşünmüyorum. Tabii ki aramızda konuştuk. Maçtan hemen sonra hatta az önce de toplantı yaptık, pozisyonlar üzerine. Tabii ki geliştirmemiz gereken konular var, özellikle defansif anlamda. İkinci maçta daha iyi olacağına inanıyorum. Gürcistan çok geride beklediği için ve çok önemli oyuncuları olduğu için bazı pozisyonlar beklentimizin dışında gelişti. Gerekli analizi yaptık, çok daha iyi olacağımıza inanıyorum” ifadelerini kullandı.

"Portekiz çok iyi bir takım"

Gruptaki ikinci maç olan Portekiz karşılaşması hakkında konuşan Merih Demiral, “Portekiz çok iyi bir takım. Hem tecrübeli hem iyi genç oyuncuları var. Biz şu an gayet iyi durumdayız. O yüzden bizim için de avantaj. Elimizden gelenin en iyisini yapacağız. Çünkü statta çok güzel atmosfer oluyor. Gurbetçi vatandaşlarımız bizi çok iyi destekliyor. Arkamızda onlar itici güç. Onların da varlığıyla birlikte galibiyet alacağımızı düşünüyorum” dedi.

"Çok daha farklı bir ortam var"

Bir önceki Avrupa Şampiyonası’na göre çok daha farklı bir ortam olduğunu aktaran Merih Demiral, “Benim ikinci Avrupa şampiyonam. İlkine nazaran daha tecrübeliyim. Takım olarak da daha genç takımız. Yeni yeni isimler var. Her iki takım da farklı. O zamanki dinamikler çok daha farklıydı. O zaman kuvvet zamanıydı. Tribünlerde çok taraftarımız yoktu. Şu an çok daha farklı bir ortam var. Tabii ki çok farklılıklar var ama şu an gayet iyi durumdayız, o güne nazaran. Bizim için avantaj diyebilirim” sözlerini kullandı.

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Vincenzo Montella’nın isteklerini yerine getirmeye çalıştıklarını söyleyen 26 yaşındaki futbolcu, şu ifadeleri kullandı: “Hocamız ne görev verirse onu yapmak için uğraşıyoruz. Tabii ki 3’lü savunmaya döndük son 15 dakikada. Her pozisyonda oynayabilen bir oyuncuyum ben. 3’lüye de 4’lüye de dönebiliriz. Herkes elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyor. Hocamızın takdiri. Ne gerekiyorsa yapmaya hazırız.”

"Elimizden gelenin en iyisini sahaya koymaya çalışacağız"

İlk maçın kendileri açısından iyi geçtiğini belirten Merih, “Ama bu Avrupa şampiyonası. İkinci maçta ne olacağı belli olamaz. Biz her zaman maç maç gidiyoruz. Takımda çok güzel ortam var. Konuşuyoruz tabii aramızda, hepimizin hayalleri var. Öncelikle Portekiz maçı, sonra gelecek maç. Böyle bakmamız çok daha mantıklı hepimiz için. Elimizden gelenin en iyisini sahaya koymaya çalışacağız” ifadelerini kullandı.

"Oradaki insanları çok seviyorum. Lizbon’u ayrı seviyorum"

Kariyerinin geride kalan kısmında Portekiz’de forma giyen Merih Demiral, “Oradaki insanları çok seviyorum. Lizbon’u ayrı seviyorum, orada yaşadığım için 2 yıl. Benim için de özel bir maç olacak. Portekiz maçları her zaman özel. Her zaman büyük futbolculara karşı oynamak bir fırsat bizim için. O yüzden çok güzel bir maç olacağını düşünüyorum. İnşallah hak eden kazanır” açıklamasında bulundu.

"Ronaldo çok büyük bir oyuncu"

Eski takım arkadaşı Cristiano Ronaldo hakkında da konuşan 26 yaşındaki futbolcu, “Çok profesyonel, herkese örnek olan bir futbolcu. Suudi Arabistan’da da karşılıklı oynadığımızda iyi durumdaydı. Hiçbir şey kaybetmiş değil. Her zaman çok tehlikeli, çok büyük bir oyuncu. Tabii ki çok dikkat etmemiz gerekiyor defans olarak. 39 yaşında bu golleri atmak kolay değil. Bizim savunmamız da dünyanın en iyi oyuncusuna karşı en iyi savunmayı yapacaktır” dedi.

"Morinho'nun Fenerbahçe'yi çalıştıracak olması hepimiz için bir şans"

Merih Demiral, Jose Mourinho’nun Fenerbahçe’nin yeni teknik direktörü olmasıyla ilgili, “Mourinho’nun Türk futboluna katkısı tabii ki çok büyük olacaktır. Çünkü çok büyük bir isim. Türkiye’ye çok şeyler katacaktır hem ismiyle hem oynatacağı oyunla hem de yaşatacağı başarılarla. O yüzden büyük bir fırsat hem Türk futbolcular için hem de Türk milleti için böyle büyük bir hocanın Türkiye’ye gelip, Fenerbahçe’yi çalıştıracak olması hepimiz için bir şans. İnşallah herkes en iyi şekilde değerlendirir ve çok başarılı olur” ifadelerini kullandı.

Almanya’daki taraftar desteğinden bahseden Merih, “Muhteşem bir atmosfer oluyor, özellikle Dortmund stadında. Sahaya ilk çıktığımızda hepimiz çok etkilendik. Çok güzel bir atmosfer vardı. Bizim için çok büyük avantaj. İyi değerlendirdiğimizi düşünüyorum ilk maçta. İkinci maçta çok daha büyük destek olacaktır” sözlerini kullandı.

"Çok daha iyi işler yapacaklarına inanıyorum"

Genç futbolcularla ilgili değerlendirmelerde bulunan Merih, “Onlar bizim değerimiz. İsim ve kulüp olarak bakmamız lazım çünkü burası milli takım. Herkes bu armanın altında savaşıyor. Belki en iyi arkadaşlıklar da onların arasında ama dışarıda farklı algı var. Bence milletimizin bunlara bakmaması lazım. Ülke olarak bu değerlerimize sahip çıkmamız gerekiyor. Milli formanın altında birleştiğimiz için ona çok dikkat etmemiz gerekiyor. İster istemez herkes etkileniyor. Ben onlardan daha tecrübeliyim ama onlar muhakkak ki etkileniyordur çünkü 18-19 yaşında çocuklar. Onlar bizim takımımız için çok önemli. Çok daha iyi işler yapacaklarına yürekten inanıyorum” ifadelerini kullandı.

"Hakan Ağabey güzel şarkılar seçiyor"

Maçlara giderken şarkıları Hakan Çalhanoğlu’nun seçtiğini belirten Merih Demiral, “DJ Hakan Ağabey. Normalde ben de kendi kulaklığımı takıp maça giderim ama Hakan Ağabey bir şey yaptırmış, kimse kulaklık takmıyor. Kendi listemi oluşturamadım, o ne çalıyorsa onu dinliyoruz. Çok güzel şarkılar çalıyor. Tarkan’ın şarkısı; ‘Bir oluruz yolunda’, Mehter Marşı, Plevne Marşı. Dinleyince tüyleriniz diken diken oluyor. Hakan Ağabey güzel şarkılar seçiyor” şeklinde konuştu.

Merih Demiral sözlerini, “Her maçta oynamak istiyorum ama hocamızın takdiri. Defansta kim oynarsa oynasın elinden gelenin en iyisini yapacaktır. Ne kadar rekabet olursa o kadar şans, her zaman herkes daha iyi performans ortaya koymaya çalışıyor” ifadeleriyle noktaladı.