Seçim 2023

Meral Akşener, seçim beyannamesini açıklayacak; geçici sığınmacı statüsü kaldırılacak

15 Nisan 2023 13:01

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin seçim beyannamesini yarın 600 milletvekili adayının katılımıyla açıklayacak.

Akşener, 14 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel seçimlerine hazırlanan partisinin seçim beyannamesini yarın ATO Congresium'da 600 milletvekili adayının katılımıyla açıklayacak.

Beyannamede, partinin kuruluşundan bu yana adalet, kalkınma, tarım, ekonomi, sağlık, eğitim ve terörle mücadele konularında kamuoyuyla paylaşılan politikalar ile ortaya koyduğu hedefler yer alacak.

Afetlere karşı önlemler ve bu yöndeki projelere geniş yer verilen beyannamede, bu kapsamda olası depremlere hazırlık amacıyla hızlı sonuç alınabilecek kısa ve orta vadeli master planlar hazırlanacağı bilgisi paylaşılıyor.

Şehircilik ve Afet Yönetimi Bakanlığı kurulması vaadinin de yer aldığı beyannamede ayrıca, Maraş merkezli depremlerden etkilenen illerde sürdürülebilir yaşamın sağlanması ve iktisadi faaliyetlerin yeniden başlaması hedefi doğrultusunda hazırlanan 'İnsani Sanayi Bölgeleri Projesi' dikkati çekiyor.

Geçici sığınmacı statüsü kaldırılacak

Beyannamede Suriyeli ve diğer ülke uyruklu mültecilere göçmenlere yönelik politikalara ağırlık verildi.

Bu kapsamda Türkiye'nin demografik yapısını ve milli kimliğini koruma hedefli hazırlanan "Milli Göç Doktrini" ile "Açık Kapı-Açık Hudut" politikasına son verileceği, "geçici sığınmacı statüsü"nün kaldırılacağı beyannameye yansıdı.

Beyannamede, bu çerçevede oluşturulan strateji belgesi ve eylem planıyla Türkiye'deki Suriyelilerin 2026'ya kadar kademeli olarak ülkelerine dönüşüne ilişkin politikalara yer verildi.