Gündem

Menderes Türel'in eşine ait olduğu iddia edilen ses kaydıyla ilgili 7 gözaltı

Gözaltına alınan kişilerin CHP'den Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Muhittin Böcek’in ekibinden olduğu ileri sürüldü

12 Nisan 2019 16:27

Eski Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in eşi Ebru Türel’e ait olduğu öne sürülen ses kaydıyla ilgili  7 kişi, gözaltına alındı. Gözaltına alınanların 31 Mart seçimlerinde CHP'den Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Muhittin Böcek’in ekibinden olduğu ileri sürüldü.

Antalya’da seçimlerden iki gün önce ortaya çıkan Cumhur İttifakı'nın adayı AKP’li Menderes Türel’in eşi Ebru Türel’e ait olduğu öne sürülen ses kaydı ile ilgili polis bu sabah, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen CHP’li Muhittin Böcek’in ekibinden olduğu ileri sürülen 7 kişiyi gözaltına aldı.

7 kişinin gözaltına alınmasıyla ilgili açıklama yapan CHP Antalya İl Başkanı Ahmet Kumbul, gözaltıların sebebini tam olarak bilmediklerini belirterek "Şikâyetin temelinin siyasi olduğunu düşünüyoruz. Avukatlarımız sabahtan beri konuyu takip etmekteler. Onlardan gerekli bilgileri bekliyoruz. Asayiş Şube’ye kimlerin getirildiğini bilmiyoruz. Avukatlarımız şimdi içeriye alındılar. Bize gelen ilk bilgilere göre Ebru Hanım’ın (Türel) seçim öncesi sızan ses kaydı ile ilgili olduğu ve özel hayatın gizliliği İle ilgili bir şikayette bulunulduğudur. Menderes Bey ve Ebru hanım böyle bir kayıt var ve bu kayıt bizim özel hayatımızın gizliliğine aykırı diye şikayette bulunmuşlar fakat bu konunun bizim arkadaşlarımızla ilişkisini nereden kurmaya çalışıyorlar bunu anlamak mümkün değil, öyle bir toplantıda bizim arkadaşlarımızın bulunma ihtimali yok. Eğer böyle bir kayıt sızdıysa, içerideki toplantıda olan kişilerden birisi sızdırmıştır. Fakat şu an 7 kişinin Asayiş Şube’de olduğunu öğrendik. Ne için alındıklarını birazdan öğreneceğiz. Avukatlarımız süreci takip ediyor. Konuyla ilgili detaylı bilgi alınca, geniş bir açıklama yapacağız” dedi. 

İddia edilen ses kaydı

Türel’e ait olduğu iddia edilen ses kaydında, “Şimdi biz ne yapacağız, biz ikili- üçlü gruplar halinde, size otobüs kartlarımız geldi. Bunları vereceğim. Otobüslere bineceksiniz. Bineceksiniz, konuşacaksınız, ineceksiniz. Erkekler de kahvelere gidip bunları konuşacak. Peki neyi konuşacaksınız. Mesela; PKK’lılar CHP’lilerin listesinde. Ya bunlar seçilirse ya adam baksana eşbaşkanları bundan sonra İstanbul’u, Ankara’yı HDP yönetecek diyor. Tehdit ediyor. Bunları söyleyeceksiniz, lafları yazın. Tamam mı” sözleri yer aldı.