Gündem

Memleket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Kazancıoğlu: Yazlık evleri geziyorlar, boş evleri tespit ediyorlar

13 Ekim 2022 16:31

Memleket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Levent Kazancıoğlu, “Yazlık evleri geziyorlar, boş evleri gezip tespit ediyorlar. Oralarda oy kullanmaya hakkı olmayan insanlara oy kullandıracaklar. 60 milyon seçmeni mahalle mahalle, ev ev paylaşmamız lazım" ifadelerini kullandı.

Memleket Partisi Teknoloji ve Dijitalleşmeden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Levent Kazancıoğlu; PM üyesi Süleyman Dinçberk ve Denizli İl Başkanı Erhan Derici ile birlikte Denizli Gazeteciler Cemiyeti'nde açıklamalarda bulundu.

Seçim güvenliğine dikkat çeken Kazancıoğlu, altılı masa ve diğer partilere seçmen ittifakı önerdi. Kamuoyunun altılı masa toplantıları ile oyalandığını, esas sorunların gündemden düşürüldüğünü belirten Kazancıoğlu; “Altılı masa 7-8 aydır ne cumhurbaşkanı adayı çıkarabildi ne de bizim problemlerimizi çözecek bir demeçte bulunabildi. Altılı masa toplantıları ile oyalanıyoruz. Hayati meseleler konusunda dikkatimiz dağıtılıyor” diye konuştu.

"Cumhurbaşkanından önce konu seçmen ve sandık"

Herkesin cumhurbaşkanı adaylığını konuştuğunu fakat bunun yanlış olduğunu belirten Kazancıoğlu, “Bize Cumhurbaşkanı adayından önce onu seçecek seçmen lazım. Cumhurbaşkanından önce konu seçmen ve sandık. Türkiye'de iktidardan kurtulmanın birinci yolu 60 milyon seçmeni tek tek incelemek, tespit etmektir. Kimin oy kullanacağını bilmemiz lazım. Apartmanımızda kimin oturduğunu bilmemiz lazım. Oy kullanacakların kim olduğunu bilmemiz lazım ki sonuca güvenelim. Aksi takdirde çıkan sonuca kimse güvenmeyecek. Sandığa kimin gideceğini bilmeden, seçimi meşrulaştırmak doğru bir şey değil” ifadelerini kullandı.

"Sandık paylaşımında görev almak istiyoruz"

Altılı masa ve diğer siyasi partilere seçmen ittifakı öneren Kazancıoğlu şu ifadeleri kullandı:

"60 milyon seçmeni paylaşmamız lazım. Biz bu konuda diğer partilere sandık ittifakı ve seçmen ittifakı öneriyoruz. Altılı değil onlu on ikili masa olabilir. Bu 60 milyon seçmeni inceleyelim diyoruz. Sandık paylaşımında görev almak istiyoruz. Tüm siyasi partilerle birlikte seçmen ittifakı ve sandık ittifakı önceliğimiz. 2018'de 190 bin civarında sandık vardı. Şimdi de 200 bin sandık olacağı tahmin ediliyor. Bunun için sandıklara en az 400 bin gözlemci koymamız gerekiyor. Sandıklara sahip çıktık deniyor fakat sahip çıkılamıyor. Bu bir gerçek. Bunu altılı masadakiler de biliyor, CHP de biliyor. Bizim buna şimdiden ortak çare bulmamız lazım. Sonradan cumhurbaşkanı kim olursa olur. Hiç olmazsa seçim sonuçlarına gönül rahatlığı ile güveniriz. Ama bunları yapmazsak seçim de meşru olmayacak."

“Seçim güvenliğine ilişkin endişelerimiz var"

Gazetecilerin seçim güvenliğine ilişkin sorularını yanıtlayan Kazancıoğlu, “Seçim güvenliğine ilişkin endişelerimiz var. Televizyonlarda da çıkıyor. Sizin evinizde başkası kayıt edilmiş. Ona orada mükerrer oy kullandıracaklar. Şimdi internetten bir kelime, bir harf değiştirerek insanların adı-soy adı değişiyor. Orada hakkı olmayan insanlara oy kullandıracaklar. Yazlık evleri geziyorlar, boş evleri geziyorlar… Oraları tespit edip oy kullanmaya hakkı olmayan insanlara oy kullandıracaklar. Bu insanlar burada vergi ödemiş, bedel ödemiş insanlar değil. Bizim istediğimiz hakkaniyetli bir seçim olsun. O 60 milyon seçmene sahip çıkalım istiyoruz” diye konuştu.

"Kimi seçtiğimizi bilmeliyiz"

Cumhurbaşkanı adaylarının televizyon ekranlarında tartışmaları gerektiğini belirten Kazancıoğlu, “Bu tartışmalar yapılmıyor. Doğru bir şey değil. Biz Cumhurbaşkanının değişen şartlar üzerinden kim olacağını bilmek istiyoruz. Öyle ya her gün şartlar değişiyor. Dünya değişiyor, fikirler değişiyor, şartlar değişiyor. Bu nedenle cumhurbaşkanı adayı olacak kimselerin televizyonda tartışmasını istiyoruz. Muharrem İnce tüm adaylara açık bir teklifte bulunuyor. Ege adaları F35, S400, Kürt sorunu, ekonomi, tarım, eğitim, sağlık ve göçmen meselesi… Bunların hepsini tartışmak istiyor. Halk bunu zorlamalı. Kimi seçtiğimizi bilmeliyiz. Seçmenin kim olduğunu bilmeliyiz. Sandığın nasıl korunduğunu bilmeliyiz” diye konuştu.