Gündem

Mehmet Tezkan: İktidar medyasının tek odağı CHP!

"O ve O'nun tayfası; bir ara Özel ile İmamoğlu’nu kapıştırmaya kalktı"

09 Ağustos 2024 07:55

Halk TV yazarı Mehmet Tezkan, bugünkü köşesinde, Türkiye'nin içinde bulunduğu ekonomik ve sosyal sorunları bir kenara bırakarak, iktidar medyasının tamamının odağının CHP üzerine olduğunu eleştirdi. Tezkan, çeşitli sorunlar karşısında iktidar medyasının CHP içindeki olası çatışmalar ve rekabetler üzerinden manipülatif haberler yaparak kamuoyunun dikkatini dağıtmaya çalıştığını ifade etti.

Yazısında, "İktidar medyasının bunlar umurunda değil… Tek dertleri var; CHP… CHP’de kavga çıksa zil takıp oynayacaklar" ifadelerini kullanarak, medyanın tek odak noktasının CHP'nin iç çekişmeleri olduğunu belirtti. Özellikle CHP içindeki liderlik yarışını sürekli gündeme getiren yazılarla, iktidarın, parti içi çekişmeleri körükleyerek, muhalefeti zayıflatmaya çalıştığını vurguladı.

Tezkan, yazısında Özgür Özel, Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş arasındaki ilişkileri öne çıkararak medyanın nasıl bir algı yönetimi yaptığını detaylandırdı. "O ve onun tayfası; bir ara Özel ile İmamoğlu’nu kapıştırmaya kalktı. Küs olduklarını iddia etti." sözleriyle medyanın bu liderler arasında suni bir rekabet oluşturmaya çalıştığını eleştirdi.

Mehmet Tezkan, iktidar medyasının CHP içindeki rekabeti manipüle etme çabalarını şu sözlerle ifade etti: "Kim avantajlı kim değil diye kendince analizler yaptı… Seçime kadar uydur uydur yaz…"

Tezkan'ın "Tek dertleri CHP!..." başlıklı yazısını okumak için tıklayın.