Gündem

Mehmet Tezkan'dan Anayasa Mahkemesi üyelerine: Bu hayatı bir kere yaşıyoruz, bu kadar aşağılanmaya değer mi?

02 Kasım 2023 07:48

HalkTV yazarı Mehmet Tezkan, Anayasa Mahkemesi'nin "hak ihlali" kararı olmasına rağmen tahliye edilmeyen Türkiye İşçi Partisi Hatay Milletvekili Can Atalay kararının yerel mahkeme tarafından Yargıtay'a gönderilmesinin hukuki değil siyasi anlamı olduğunu kaydetti. Tezkan, "Ağır ceza mahkemesi ben Anayasa Mahkemesi’ni tanımam muhatabım Yargıtay diyor… Anlaşılan o ki, siyasal iktidar Anayasa Mahkemesi’nin yerine Yargıtay’ı koymak istiyor" diye yazdı.

Adalet Bakanı'nın "Hukuki süreç devam ediyor" açıklamasına işaret eden Tezkan, "Can Atalay kararı dört üyenin hayır oyuna karşı başkan dahil dokuz üyenin oyuyla çıktı. Bu kararı verenler hala o koltukta oturacak mı? Kendi kararlarının yok hükmünde sayılmasını içlerine sindirecekler mi? O dokuz üyenin istifa etmesi gerekmiyor mu?
Hukukun üstünlüğüne inanmışlarsa; evet… Hemen cübbelerini çıkarmaları gerekir. Başta Anayasa Mahkemesi Başkanı’nın… Anayasa Mahkemesi’nin dokuz üyesine soruyorum… Bu hayatı bir kere yaşıyoruz, bu kadar horlanmaya, aşağılanmaya, yok sayılmaya değer mi?" ifadelerini kullandı.

Yazının tamamı için tıklayın...