Gündem

Mehmet Tezkan: Bırakın festival düzenlemeyi, konsere gitmeyi, kızlı erkekli çayhanede oturmaya bile yasak gelebilir

10 Temmuz 2023 10:14

HalkTV yazarı Mehmet Tezkan, MÜSİAD, TÜGVA ve İHH'nın da aralarında bulunduğu 25 kuruluşun Balıkesir'de "festivallar yasaklansın" başvurusunda bulunduğunu belirterek, "Bizlerin önümüzdeki beş yılın nasıl geçeğinin habercisi… Bugün Balıkesir’de ‘gençlerin ahlakı bozuluyor’ diye başvuru yapılır, yasak gelir, yarın ülkenin her yerine yayılır… Balıkesir öncü kuvvet… Geçen yaz eski bakan Soylu kaymakamlar aracılıyla ‘yasaklı Türkiye’nin provasını yapmıştı. Hatırladınız mı?" dedi.

Köprüden önceki son çıkışın mart ayında yapılacak yerel seçimler olduğunu savunan Tezkan, yazısında, "Bırakın festival düzenlemeyi, bırakın konsere gitmeyi, kızlı erkekli çayhanede oturmaya bile yasak gelebilir… Şu anda iktidara hakim olan Yeniden Refah anlayışı. AKP içinde de çok taraftarı var. En azından eski Hizbullahçılar var.

İşin kötüsü bu yasakçı anlayışa destek veren, festivallerin toplumun ahlakını bozduğuna inanan, AKP’liler gibi düşünen, Oğul Erbakan’la aynı kafada olan Gelecek partisinden, DEVA partisinden, İyi partiden, Saadet partisinden onlarca milletvekili var..

Festival yasağı gelirse hiçbirinin sesi çıkmayacaktır… Daha önce çıkmadığı gibi… Susarak destek verecek… Susarak alkışlayacaklardır…" ifadelerini kullandı.

Yazının tamamı için tıklayın...