Gündem

Mehmet Tezkan: Babacan ve Davutoğlu şişirilmiş balonmuş!

"Zaten CHP’nin kemik kitlesi bu kadardır; yüzde 23/24/25…"

16 Mayıs 2023 07:38

Halk TV yazarı Mehmet Tezkan, 14 Mayıs’ta gerçekleştirilen cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerini değerlendirdiği bugünkü yazısında, “Babacan ve Davutoğlu şişirilmiş balonmuş” dedi.

“İlk turun galibi tartışmasız Erdoğan’dır” görüşünü savunan Tezkan, “Kılıçdaroğlu’nun yüzde 49, Erdoğan’ın yüzde 45 oranında oy alması beklenirken ne oldu da tam tersi oldu” sorusunu irdelediği yazısında, şunları kaydetti:

"CHP’nin oy oranında milim kımıldama yok… Şimdi denilecek ki yüzde 22’den yüzde 25’e çıktı bünyesine aldığı partiler üç puan getirdi… Hayır… 2015 seçimlerinde CHP’nin oyu yüzde 25’ti… Ekonomik buhran yaşanırken, iktidarın beceriksizleri ayyuka çıkmışken CHP’nin hiç olmazsa eski oylarına dönmesi normal değil mi? Zaten CHP’nin kemik kitlesi bu kadardır; yüzde 23/24/25…

Ama bu kez seçime farklı girdi… Bünyesine Saadet Partisi’ni, Gelecek Partisini , Demokrat Partiyi, DEVA’yı alarak girdi… DEVA’ye 13, Gelecek Partisi ile Saadet’e 10’ar, DP’ye de 3 milletvekilliği verdi. Garantili yerlerden kontenjan açtı. Yani 36 milletvekilliğini sundu. Karşılığında onlardan kaç oy geldi? Sıfır…

Demek ki Babacan’ın da, Davutoğlu’nun da tabanı yokmuş. AKP’den kimseyi peşlerinden sürükleyememişler. Şişirilmiş balonmuşlar. Kağıttan kaplanmışlar… Kendilerini iyi pazarlamışlar!...”

Yazının tamamını okumak için tıklayın.