Ekonomi

Mehmet Şimşek'ten Sözcü'ye: Memnun olacaksanız bisiklete binerim

25 Haziran 2024 19:30

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, çifte maaş iddialarına tepki göstererek, "Sözcü Gazetesi’ni memnun etmek için bisiklete binmeyi düşünebilirim" açıklaması yaptı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, zırhlı aracı ve bakanlık bürokratlarının aldığı çifte maaş iddialarıyla ilgili konuştu.

Şimşek, Sözcü gazetesinde yayımlanan, "Milyonlara tasarruf ve sabır telkin eden Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile ekibi, tasarrufun yakınından bile geçmiyor. Şimşek 16 milyonluk makam aracına biniyor, yardımcıları çifte maaş alıyor" haberine tepki gösterdi.

Şimşek, sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı:

"Bilinçli şekilde oluşturulmak istenen bu suni gündeme karşı biz makrofinansal istikrarı tesis etmek, sürdürülebilir yüksek büyümeye ulaşmak ve daha adil gelir dağılımını sağlamak için uygulamaya koyduğumuz programımıza kararlılıkla devam edeceğiz. Milletimiz müsterih olsun. - Bütçede disiplini tesis ediyoruz. - ⁠Cari açığı sürdürülebilir bir seviyeye çektik. - ⁠Döviz rezervlerini endişe kaynağı olmaktan çıkardık. - ⁠Kur korumalı mevduatı başarılı şekilde azaltıyoruz. - ⁠Enflasyon yakında çok hızlı bir düşüş sürecine girecek. Ülkemizin potansiyeli çok yüksek. Bu potansiyele ulaşmak için ekip ruhu ile aralıksız çalışıyoruz ve başaracağız."