Ekonomi

Mehmet Şimşek: Geçmişteki politika tercihleri bazı sıkıntılar yarattı

15 Mayıs 2024 13:31

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, para politikasının enflasyon beklentilerini çıpalamak için yeterli sıkılıkta olduğunu belirtti. Geçmişteki politika tercihlerinin bazı sıkıntılar yarattığını belirten Şimşek bunların büyük ölçüde geride kaldığını ifade etti.

Katar Ekonomi Forumu'nda katıldığı bir panelde konuşan Şimşek, hükümetin fiyat istikrarı konusunda "ne gerekiyorsa yapacağını" belirterek, bunun bir numaralı öncelik olduğunu ifade etti.

"Enflasyon aşağı gelecek"

Şimşek, "Zaman dezenflasyon için adım atma zamanı. Yıllık enflasyon aşağı gelmeye başlayacak. yereller ve yerel ekonomistler ve iş dünyası üyeleri bizimle aynı noktaya gelecek" dedi.

Şimşek ayrıca, "Makroihtiyati çerçeve için atılan adımların çoğunu geri aldık. Basitleşmeye gidiyoruz" diye konuştu.

Şimşek ayrıca, enflasyonla mücadeleyi desteklemek için maliye politikasını sıkılaştıracaklarını da kaydetti.

Geçmişteki politika tercihlerinin bazı sıkıntılar yarattığını belirten Şimşek bunların büyük ölçüde geride kaldığını ifade etti.

Şimşek ayrıca "Biz sürdürülebilir yüksek büyümenin peşindeyiz. Fiyat istikrarı gerçekten de burada devreye giriyor. Kesinlikle bu programın özünde bu yer alıyor ve biz kararlıyız, bunu sağlayacağız. Çünkü yüksek enflasyonlu bir ortamda faaliyet göstermek ve doğrudan yabancı yatırım girişlerini çekmek çok zordur." açıklamasında bulundu.