Gündem

Mehmet Özhaseki’dan rakibi Mansur Yavaş’a: Mazlum bir adamsan senden özür dileyeceğim, hakkını her yerde ben savunacağım

"Televizyonlara çık bu sorulara doğru dürüst cevap ver"

21 Mart 2019 08:44

AKP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Özhaseki, CHP'nin Ankara adayı Mansur Yavaş'a yöneltilen 'sahte senet' suçlamasına dair konuştu. Yavaş'a "İş bağlamacı, götürücü bir adam mısın? Yoksa mazlum bir adam mısın?" diye soran Özhaseki, "Mazlum bir adamsan senden özür dileyeceğim, hakkını her yerde ben savunacağım" dedi.

Özhakesi, Söğütözü'nde bir düğün salonunda düzenlenen "Gençlerle ve Öğrencilerle Buluşma" programına katıldı. Burada Yavaş’ın "sahte senet" iddialarına yönelik kamuoyunu yeterli derecede bilgilendirmediğini anlatan Özhaseki, şunları kaydetti:

"Televizyoncular diyor ki 'Mansur Yavaş hangi saatte istiyorsan ekranlar hazır, gel sorulara cevap ver.' Sadece Ankara halkını rahatlat. Ankara halkı seni görsün. 'Sahte senetle iş takip eden bağlamacı, götürücü bir adam mısın? Yoksa mazlum bir adam mısın?' Eğer mazlum bir adamsan, hakkını yiyorlarsa varacağım senden özür dileyeceğim, koluna gireceğim, senin hakkını her yerde ben savunacağım. İddia ile söylüyorum ama televizyonlara çık bu sorulara doğru dürüst cevap ver.

"Bakılsın tabii, niye bakılmasın, bununla iftihar ediyoruz. Fakat şimdi ortada temizlenmesi gereken bir olay var. Ama CHP'nin adayı cevap vermiyor, kaçıyor. İşi bilmeyen adamlarla televizyonda oturuyor, bir hikaye anlatıyor, sorulara yine cevap vermiyor. Olay nedir? Yargıtay burada diye, buradaki davalar da o yüzden büyük davalar oluyor. En son ihtilaf noktası orası. Gidip orada iş bağlamaya çalışan adamlar var. Bu adamlar büyük paralarla gidip anlaşmaya çalışıyorlar. Yaptıkları gayrimeşru bir iş. Avukatlık vekaleti almıyorlar, sözleşme imzalamıyorlar, 'Senin işini bağlarım' diyorlar. Nasıl bağlarsın? 'Ben adamları göreceğim' diyorlar. 'İstersen senedi emanetçiye verelim, işini bitirdiğimde ben oradan senedi alayım'. Emin olun böyle bir çirkin yapı ne yazık ki Ankara'mızda var."



 

Mansur Yavaş, cumhurbaşkanlığına ilk adaylığında Erdoğan hakkında basına yansıyan iddiaları gösterdi