Gündem

Mehmet Ocaktan: AK Parti artık siyasi akılla hareket eden bir parti değil

06 Haziran 2022 08:51

Karar gazetesi yazarı Mehmet Ocaktan, AKP'nin geçmişteki yönetim şeklinden ve siyasi aklından uzak olduğunu belirterek, "Maalesef AK Parti artık siyasi aklın icaplarıyla hareket eden bir parti değil, bu yüzden de seçimler yaklaştıkça toplumla arasındaki bağları daha da zayıflatan bir siyaset dili kullanıyor ki bu dilden asla bir başarı hikayesi çıkmaz" dedi.

"AK Parti kendi hikayesini kaybettiği günden bu yana nerede biteceği belli olmayan öylesine yanlış bir hikaye yazmaya başladı ki hem yola çıkarken belirlediği istikametini kaybetti" diye yazan Ocaktan, "Bizzat kendi ilkeleriyle oluşturduğu yeni siyaset ikliminde yazdığı başarı hikayelerini yolun bir yerinde yok sayarak akla ve hayale sığmayacak kadar absürt bir maceraya yöneldi. Normalde hiçbir siyasi akıl, kendi başarılarını yok saymayı göze alamaz. Ancak AK Parti bugüne kadar hiçbir iktidarın denemeyi aklından bile geçirmediği öylesine akıl dışı yollara saptı ki sonunda, çok güvendiği hamasi söylemlerle baş başa kaldı" ifadelerini kullandı.

AKP'nin yolundan saptığını ve bu sapmanın birçok sonucu olduğunu söyleyen Ocaktan, Eğer AK Parti kendi doğrultusundan ve makul akıldan sapmasaydı, inanıyorum ki Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün, “Dünyada her kim bu kardeşinize saldırıyorsa aslında Türkiye'ye saldırıyor demektir” şeklinde bir cümleyi asla kurmak zorunda kalmazdı, çünkü buna ihtiyacı olmazdı" dedi.

Yazının tamamını okumak için tıklayın.