Gündem

Mehmet Metiner: HDP’nin oyu olmadan Erdoğan’ı sandıkta yenmenin imkansız olduğu da sır değil

"CHP’nin HDP ile ittifak konusunda gerçekten ne düşündüğünü bilmeye hakkımız yok mu?"

09 Eylül 2022 09:18

Eski AKP milletvekili ve Yeni Şafak yazarı Mehmet Metiner, bugünkü yazısında, CHP İstanbul Milletvekili  Gürsel Tekin’in “HDP’ye bakanlık verilebilir” açıklamasının ardından başlayan tartışma ve CHP’nin tutumunu değerlendirdi.

 “Kürt meselesini çözeceğim” diyen CHP’nin bugüne kadar bu sorunun ne tanımını ne de bu sorunu nasıl çözeceği ile ilgili bir açıklama yapmadığını yazan Metiner, "Bu çelişkili siyaset, HDP konusunda da kendini açığa vuruyor. HDP’yi demokratik siyasetin meşru gücü olarak gören CHP, nedense zımnen işbirliği yaptığı HDP’ye gayrı meşru muamelesi yapmakta bir sakınca görmüyor. HDP’yi alenen terör örgütü PKK’nın yanında konumlandırdığını söylediği İYİ Parti ile ittifak yapmakta hiçbir beis görmüyor” düşüncesini dile getirdi.

CHP’nin Tekin’in sözlerinin ardından  “şahsi görüşüdür, bizi bağlamaz” açıklaması yaptığını hatırlatan Metiner, “Peki bu konudaki görüşünü bilen var mı? Diyelim ki Tekin’in dediklerine CHP gerçekten de katılmıyor olsun. Peki, bu durumda CHP’nin HDP ile ittifak konusunda gerçekten ne düşündüğünü bilmeye hakkımız yok mu? O yüzden diyorum ki Tekin’in sözlerine verilen o cevap anlamlı ve değerli değildir. Zira o cevaptan CHP’nin gerçek görüşünü öğrenmiş olmuyoruz.” diye yazdı.

CHP’nin HDP konusunda netleşmesi gerektiğini yazan Metiner, şöyle devam etti:

"HDP’yi meşru bir parti olarak görüyorsa şayet, o vakit HDP ile resmî bir ittifakın içinde görünmekten kaçınmasının gerçek sebebini açıklaması gerekiyor.

Öyle ya, HDP Meclis’te grubu bulunan ve masada oturan partilerin nerdeyse tümünden daha fazla gücü olan bir parti.

HDP’nin oyu olmadan CB Erdoğan’ı sandıkta hiçbir şekilde yenmenin imkansız olduğu da sır değil.

Peki, o zaman CHP’nin HDP’yle resmen aynı masada oturmasından kaçınmasının gerçek sebebi nedir?

“HDP seçmeni Erdoğan’ı devirmek için bize oy versin ama biz HDP’ye bir tek bakanlık bile vermeyiz” demek, neyin nesidir?

HDP’yi bu denli sakıncalı kılan aidiyeti veya özelliği nedir diye sormazlar mı?

HDP’yi hem meşru göreceksiniz hem de gayrı meşru muameleye tabi tutacaksınız, olacak şey mi bu?”

Yazının tamamını okumak için tıklayın