Gündem

Mehmet Barlas: TÜSİAD, gerçekten Türk sanayicilerinin ve işadamlarının çıkarını savunuyorsa ABD'ye çok sert cevap vermesi gerekir

24 Ağustos 2022 08:12

Sabah gazetesi başyazarı Mehmet Barlas, ABD Hazine'sinin TÜSİAD'ı Rusya ile ticaret yapmamaları yönünde uyarı yapmasını, "Batıcılar ne derse harfiyen yerine getiren TÜSİAD, bakalım ABD'nin bu dayatmasına ne cevap verecek?" sözleriyle değerlendirdi.

TÜSİAD'ın bu uyarıya çok sert yanıt vermesi gerektiğini savunan Barlas, "Yok eğer sadece küresel düzene bağlı işadamlarının çıkarlarını savunuyorsa sessiz kalması muhtemeldir." ifadelerini kullandı.

Yazının tamamı için tıklayın...

Ne olmuştu? 

Wall Street Journal (WSJ), 22 Ağustos'ta ABD Hazine Bakanı Yardımcısı Wall Adeyemo'nun 'Amerikan Ticaret Odası Türkiye'ye, Türk şirketlerinin Rus şirketlerle yapabileceği potansiyel işbirliklerine karşı uyarılarda bulunan bir mektup yolladığını belirtti. Gazetenin okuduğu mektupta Türk şirketlerinin yaptırımlara maruz kalan Ruslarla iş yapmasının ABD'nin kendilerine yaptırım uygulanmasıyla sonuçlanacağının vurgulandığı aktarıldı.