Gündem

Mehmet Barlas: Sosyal medyada Türkiye düşmanlarına karşı milli bir duruş sergiliyorsanız hiç şansınız yok, kendinizi de yırtsanız üst sıralarda çıkamıyorsunuz

"Bu konuda İletişim Başkanlığı'na büyük bir görev düşüyor"

13 Mart 2023 07:44

Sabah gazetesi başyazarı Mehmet Barlas, Milliyet gazetesinden Zafer Şahin'in Obama'ya iki seçim kazandıran ekibin Türkiye'ye gelmesine yönelik yazısına dikkat çekerek, "Günde ortalama 8 saatini sosyal medyada geçiren Türkiye toplumunun, siyasi tercihini değiştirmeye yönelik bir operasyon başlatıldığını düşünün. Çok şüpheci yaklaştığımı düşünüyor olabilirsiniz ama sahadaki gerçekler çok daha korkunç.
Obama'nın kazandığı seçimlerde çok aktif bir dijital medya kampanyası yürütmüşlerdi. O zamanlar bir ilkti. Obama'nın yazılımcıları çocukların oynadığı dijital oyunlara kadar sızıp propaganda yapmıştı... Eğer sosyal medyada Türkiye düşmanlarına karşı milli bir duruş sergiliyorsanız hiç şansınız yok. Kendinizi de yırtsanız üst sıralarda çıkamıyorsunuz" ifadelerini kullandı.

İletişim Başkanlığı'na görev düştüğünü savunan Barlas, "Türkiye'de küresel efendilerinin emirlerini kayıtsız şartsız yerine getiren kim varsa Twitter gündeminin en üst sırasında. Yerli ve milli içerikler ise arkalara atılıyor, perdeleniyor, sansürleniyor. Bu konuda İletişim Başkanlığı'na büyük bir görev düşüyor. Seçimler yaklaştıkça sosyal medyadaki bu operasyonlarda büyük artış olacak. Başta Türkiye ile iyi ilişkileri olduğunu düşündüğümüz Elon Musk olmak üzere sosyal medya mecralarının yöneticileri ile mutlaka iletişime geçilmeli. Dijital siyaset mühendisliğine karşı alınacak önlemler en az sandık güvenliği kadar önemli." diye yazdı.

Yazının tamamı için tıklayın...