Spor

Medipol Başakşehir-Bursaspor maçı kar nedeniyle tatil edildi

Bursaspor Başkanı: 5 km ötede bir şey yok burası Uludağ gibi

23 Şubat 2019 19:37

Spor Toto Süper Lig 23. haftasında Medipol Başakşehir ve Bursaspor arasında oynanan mücadele 5. dakikada yoğun kar yağışı nedeniyle tatil edildi. Hava durumunun uygun olması halinde mücadele yarın (Pazar) 19:00'da kaldığı yerden devam edecek.

Spor Toto Süper Lig 23. haftasında Medipol Başakşehir ve Bursaspor arasındaki maç yoğun kar yağışı nedeniyle 5. dakikada durdu ve yarına (Pazar) ertelendi.

İstanbul’un Başakşehir semtindeki yoğun kar yağışı saha çizgilerinin tamamen kaybolmasına yol açınca hakem Halis Özkahya 5. dakikada oyunu durdurdu ve soyunma odasına gitti.

Hava durumu hakkında alınan bilginin ardından karşılaşmanın tatil edilmesine karar verildi.

Hava koşullarının uygun olması halinde maçın Pazar günü 19:00’da oynanmasına karar verildi.

Pazar günü de hava şartları uygun olmazsa maç ileri bir tarihte oynanacak.

“5 km ötede bir şey yok burası Uludağ gibi”

Konuyla ilgili açıklama yapan Bursaspor Başkanı Ali Ay, “Maalesef görüntüyü engellediği için görüş mesafesi, hakemin kararlarında hata olabileceği için hocam böyle uygun gördü. Ama yarın akşam daha fazla yağış olacağı söyleniyor, bakacağız. Buraya gelirken 5 km ötede hiçbir şey yok. Burası sanki Uludağ gibi” ifadelerini kullandı.

Başakşehir Başkanı Göksel Gümüşdağ ise “Zemindeki kardan dolayı değil, hakem ve kalecilerin görüş mesafesinde sıkıntı yaşadığı için erteleme kararı verildi. Yarın öğleden sonra hava şartlarının daha iyi olacağı söylenmiş.” dedi.

"Ben köprüden geçtim bir şey yoktu..."

Medipol Başakşehir Futbol Kulübü Başkanı Göksel Gümüşdağ “İnanılmaz bir hava var burada yoğun bir tipi şeklinde. Zemindeki kar sürekli temizleniyor ama ondan daha önemlisi görüş sıkıntısı var hakem, kaleciler ve oyuncular açısından. Bursaspor Kulübü Başkanımızla biz de bu karara katıldık.

Yarın aynı saatte bir daha bakılıp karar verilecek. Bu kadar ağır şartın olacağını düşünmüyorduk. Ben köprüden geçtim bir şey yoktu. Burada daha ağır şartlarda bir hava var. Bunu ön görmek olmuyor. Hava iyi olursa yarın hakemin kararıyla oynayacağız” diye belirtti.