Gündem

DHKP-C'li oldukları söylenmişti; Meclis'e saldırı girişiminde bulunan iki kişi tutuklandı

22 Mayıs 2019 11:28

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) bir çalışanı rehin almaya çalışırken yakalanan ve DHKP-C ile bağlantılı olduğu belirlenen 2 kişi adliyeye sevk edildi. Zanlılar çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. 

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca DHKP-C'li olduğu açıklanan iki kişi TBMM'ye girmeye çalışırken bomba süsü verilmiş düzenek ve kurşun kaleme yapıştırılmış kesici alet ile yakalanmıştı. Zanlılar bir Meclis çalışanını rehin almak isterken gözaltına alınmıştı.

Zanlılardan M.Z. hakkında terör örgütü propagandası yapmak, kanuna aykırı toplantı ve yürüyüş kanununa muhalefet ve hakaret suçlarından 5 adet açık ceza dava dosyası bulunduğu aktarıldı. 

Yakalanan diğer şahıs E.Y. hakkında ise  ‘Terör Örgütü Adına Eylem ve Faaliyetlerde Bulunmak’ suçundan Kocaeli/Kandıra Cezaevi’nde bir süre tutuklu kaldığı, silahlı terör örgütüne üye olmak, terör örgütü propagandası yapmak, görevi yaptırmamak için direnme, kamu malına zarar verme, kanuna aykırı toplantı ve yürüyüş kanununa muhalefet suçlarından 13 adet açık ceza dava dosyası bulunduğu, hakaret suçundan ise aranma kaydı bulunduğu belirlendi.