Gündem

MEB'in okullara yönetici görevlendirme takvimi 3 kere değişti: "İşleyiş açısından zafiyet oluşabilir"

MEB'in müdür ve müdür yardımcısı görevlendirme atama süreci 27 Haziran'a ertelendi

21 Mayıs 2019 09:06

Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) eğitim kurumlarına yönetici görevlendirme takvimi 3 kere değiştirildikten sonra belirlendi. Eğitim sendikalarının tepkisini çeken Bakanlık, atamaları 27 Haziran'a erteledi. Türk Eğitim Sen Genel Başkanı Talip Geylan, MEB'in takvimini değerlendirirken, " İlk defa atanacakların görevlendirmeleri 23-27 Eylül'de yapılacak, okullar 1 Eylül'de açılacak. İşleyiş açısından zafiyet oluşabilir" ifadelerini kullandı. 

Cumhuriyet'ten Ozan Çepni'nin haberine göre, MEB okul yöneticisi atama sürecini ilk olarak 24 Ocak’ta başlattı. Takvim 5 gün sonra geri çekilde. Takvimde ve atama yönetmeliğinde değişiklik beklenirken aynı takvim şubat sonunda yeniden yayımlandı. Tercih sürecine ilişkin tartışmalar devam ederken Eğitim Bir Sen’in üyelerine “Tercih yapmayın. Süre uzatılıyor” mesajı göndermesi, eğitim gündeminde tartışma yarattı. 

Mevcut yöneticilerden 4 ve 8 yılını dolduran müdür ve müdür yardımcıları için ilk yayımlanan takvim için sürecin tamamlanması beklenirken, yönetici yer değişikliği sonuçlarının açıklanmasına iki gün kala, 15 Mayıs’ta bakanlık bir değişikliğe daha gitti. Tercih takvimi üçüncü defa değiştirilerek 23 Haziran’da yapılacak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi sonrasına, 27 Haziran’a ertelendi.

‘Zafiyet oluşabilir’

Türk Eğitim Sen Genel Başkanı Talip Geylan, MEB’in takvimine sosyal medya üzerinden tepki gösterdi. Geylan, “Yeniden yönetici görevlendirmeler sonucu yerleşemeyen ve boşta kalan idareciler, il içi ve iller arası yer değişikliğini kaçıracaklarından dolayı mağduriyet yaşayacaklar. Çünkü, il içi yer değiştirme başvuruları 21-24 Mayıs; iller arası ise 10-14 Haziran’da. Yöneticiliğe ilk defa atanacakların görevlendirmeleri ise 23-27 Eylül’de yapılacak. 1 Eylül’de okullar açılacak 9 Eylül’de öğrenciler okulda olacak. Yani yaklaşık bir ay sonra okul idarecisi atanmış olacak. İşleyiş açısından zafiyet oluşabilir” dedi.