Gündem

‘Mazbata Online’ oyununa TBMM’den 24 saat içinde engel

12 Nisan 2019 12:23

İstanbul Belediye Başkanlığı (İBB) seçim sonuçlarına ilişkin tartışmalar sürerken, 'Mazbata Online' isimli bir oyun yayınlandı. Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) sonuçlarına göre seçimi kazanan CHP’li Ekrem İmamoğlu’nun yer aldığı oyun, 24 saat içerisinde Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) internet ağında engellendi.

Ekrem İmamoğlu'nun animasyonunun yer aldığı oyunda, oy farkı sürekli azalırken aynı zamanda İstanbul'un ilçe sayısı olan 39 sandığa ulaşarak mazbatayı alması hedefleniyor. Oyunun açıklama kısmında ise "Arkadaşlar kanalıma hoşgeldiniz. Oyunumuzda amaç, İmamoğlu'nun bütün 39 İstanbul ilçesinin sandıklarını toplamasını sağlamak. Bunun için ister ekranda bulunan Joystick ve Ateş tuşunu kullanın, isterseniz de klavyenizle oynayın" ifadeleri yer alıyor. Oyun esnasında, kullanıcılara Ekrem İmamoğlu'nun seçim sonuçlarına ilişkin konuşmaları da eşlik ediyor. 'Mazbata Online' oyununda mazbatayı aldığında İzmir Marşı çalıyor. 

Artı Gerçek'ten Can Bursalı'nın aktardığına göre söz konusu oyun, TBMM’nin internet ağında engellendi. Engelleme kararının 24 saat gibi kısa bir sürede alınması dikkati çekti.

TBMM'nin ağında da pek çok internet sitesinde erişim engeli getirilmiş ve bu uygulama tartışmaya sebep olmuştu.