Gündem

Martı CEO’su : Yasal düzenleme çıksın diye zorluyoruz

21 Ocak 2024 15:28

Martı TAG’ın CEO’su Oğuz Alper Öktem, gazeteci Fatih Altaylı’ya verdiği demeçte, gelen eleştirilere, “Dünyada nasıl ise burada da aynı şekilde uyguluyoruz. Bazı kentlerde olmadığı doğru ama çoğunda var. Bakın Türkiye’de milyonlarca kiralama ve milyonlarca kilometre kullanımda sadece üç ölümlü olay oldu. Biz evrensel uygulama ne ise onu yapıyoruz” diye yanıt verdi.

““Bu tip gelişmelerde yasal düzenlemeler hep sonradan gelmiş. Önce bir yenilik bulunmuş, uygulamaya başlanmış. Kamu bunu yasaklamaya çalışmış ama sonra bunun toplumda bir ihtiyaca karşılık ortaya çıktığını görmüş ve yasal düzenleme sonradan gelmiş. Şimdi de öyle olacak. Biz çok açık bir ihtiyaca yanıt veriyoruz. Kentlerin ulaşım sorunu ortada ve hem mikro mobilite, hem de İstanbul gibi kentlerde taksi sorunu çok açık. Mikro mobilite yani Martı ile hem gençlerin kısa mesafeli ucuz ulaşım sorununu çözüyoruz hem de kentlerdeki karbon ayak izini azaltıyor, çevreci bir çözüm getiriyoruz” diye konuşan Öktem, TAG uygulaması için de şunları söyledi:

“TAG ise giderek yaygınlaşan araç paylaşım sistemlerinin bizdeki ilk uygulaması. Biz devletin bununla ilgili yönetmelikleri çıkarmasını istiyoruz. Yasası olmayan bir iş yapmaktan biz de memnun değiliz ama başka türlü de yasa çıkmayacak.”

Yazının tamamını okumak için tıklayın.