Gündem

Marmara, Ege: 20 günde 4 ceset

06 Şubat 2019 09:18

T24 Haber Merkezi

2019'un başından bu yana İstanbul'da Üsküdar ve Kadıköy, İzmir, Yalova ve Bursa'da olmak üzere denizden 4 ceset çıkarıldı.  Cesetlerin ilki 15 Ocak'ta Yalova’nın Altınova ilçesinde bulundu. Yapılan incelemede cesedin Gençağa Korkmaz’a ait olduğu belirlendi. Korkmaz’ın, bir bakım-tarama gemisinde aşçı olarak çalıştığı, geminin olay günü sabah saatlerinde Altınova’daki tersaneden çıktığı öğrenildi.

Çıkarılan cesetler ilk incelemelerinin ardından adli tıp kurumlarına kaldırıldı. Bulunan iki cesedin kime ait olduğu henüz saptanamadı.  

15 Ocak 2019

Yalova

Yalova'nın Altınova ilçesi Tersaneler Bölgesi açıklarında bir ceset ihbarını alan Yalova Emniyet Müdürlüğü Deniz Limanı Şube Müdürlüğü ekipleri olay yerine gitti. Cesedi karaya çıkaran ekipler yapılan ilk incelemenin ardından cesedin Gençağa Korkmaz’a ait olduğunu belirledi.

Korkmaz’ın, bir bakım-tarama gemisinde aşçı olarak çalıştığı, geminin de sabah saatlerinde Altınova’daki tersaneden çıktığı öğrenildi.

27 Ocak 2019

İzmir

Alsancak Kordon’da denizde hareketsiz birinin yattığını gören vatandaşlar olayı polis ekiplerine bildirdi. Ekiplerin yaptığı ilk incelemede şahsın hayatını kaybettiği tespit edildi. Yaklaşık 1 hafta önce öldüğü ön görülen cesedin 23 yaşındaki Caner Aker’e ait olduğu öğrenildi. Aker’in cesedi savcılık incelemesinin ardından otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

29 Ocak 2019

İstanbul/Kadıköy

İstanbul Kadıköy'deki sahil şeridinde temizlik için bulunan belediye işçileri denizde bir ceset gördü. İşçiler durumu hemen polise bildirdi. Bir erkeğe ait olduğu öğrenilen ceset denizden çıkarıldı.

06 Şubat 2019 (Bugün)

İstanbul/Üsküdar

2019'un başından bu yana haberlere konu olan cesetlere bugün de Üsküdar Kuzguncuk’ta bulunan erkek cesedi eklendi. 

Edinilen bilgiye göre, Üsküdar Kuzguncuk’ta sabah saat 07.30 sıralarında işe giden vatandaşlar denizde bir ceset fark etti. Vatandaşlar durumu hemen polise bildirdi. Olay yerine gelen polis ekipleri, 60 yaşlarında bir erkeğe ait olan cesedi sudan çıkarttı. Ölen kişinin kimliği henüz belirlenemezken, polisin çalışması devam ediyor...