Gündem

Mansur Yavaş: 26 bin liraya ağaç alınmış, ibret olsun diye uygun yerlere dikeceğiz

Yavaş, Belediye Meclisi'nde AKP döneminde yapılan ağaç harcamalarıyla ilgili rakamları açıkladı

13 Haziran 2019 23:26

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Büyükşehir Belediyesi'nin önceki dönemde ağaç alımları için yaptığı harcamaları açıkladı. Yavaş, "Şu anda 26.500 TL + KDV'ye alınan ağaçlar var. Bu ağaçları ibret olsun diye uygun yerlere dikeceğiz" dedi.

TIKLAYIN - Eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek, 1.5 liralık çamı 21 liraya almış

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Belediye Meclisi’nin 2019 Haziran ayı toplantısında, AKP döneminde yapılan ağaç harcamalarıyla ilgili rakamları açıkladı. Yavaş, bu harcamalarla ilgili, "2016 - 2017 yıllarında yapılan ihalelerle ilgili olarak; halen Ankara Belediyesi'nin depolarında çok sayıda ithal ağaç var. Bunları da araştırıyoruz. Şuanda 26.500 TL + KDV'ye alınan ağaçlar var. Bu ağaçları ibret olsun diye uygun yerlere dikeceğiz. Bir çoğu kuruyor, bir daha dikiliyor. Bunların bir kısmı ithal diye alınıp yerli olarak satılmış. Hepsinin tespitini yapıyoruz. Örneğin Bayındır'da kooperatifler çalı bitkisini kaça satmış, Bunlar Ankara Belediyesi'ne kaç paraya gelmiş. Bunların hepsini inşallah komisyonda sizlerle paylaşacağız. Bu bilgilerin hepsi gelecek, sizler isteseniz de istemeseniz de burada paylaşacağız." diye konuştu.

"Benim en ufak bir yakınım belediyenin önünden dahi geçemez"

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, belediye meclisi toplantısında Ankara’daki ihalelerle ilgili daha önce söylediği sözleri hatırlatarak şöyle konuştu, “Benim herhangi bir yakınım, tanıdığım usulsüz olarak ihale alırsa ve susarsanız sizi suçlarım demiştim. Mansur Yavaş'ın en ufak bir yakını belediyenin önünden dahi geçemez” ifadelerini kullandı.

Bu konuda meclis üyelerini de uyaran Yavaş, “O ihaleleri alanlar kimlerse, eğer içlerinde benim en ufak bir yakınım olursa bunu söylemelisiniz, yoksa sizi sorumlu tutarım” dedi.