Gündem

Maltepe'de otomobilin çarptığı yaya hayatını kaybetti

03 Nisan 2023 23:50

Maltepe Sahil Yolu'nda aşırı hızlı olduğu iddia edilen otomobil, önce yolun karşısına geçmeye çalışan yayaya çarptı, ardından da aynı istikamette ilerleyen başka bir otomobile çarparak durabildi. Yaralıya ilk müdahale yoldan geçen doktorlar tarafından yapıldı.

Kaza, saat 21.00 sıralarında Maltepe Sahil Yolu, Kadıköy istikametinde meydana geldi. Aşırı süratli olduğu iddia edilen K. F. K. yönetimindeki  otomobil, önce yolun karşısına geçmeye çalışan 20 yaşındaki M. S. İ'ye çarptı. Yayayı yaklaşık 100 metre sürükleyen otomobil, aynı yönde ilerleyen D. D. T yönetimindeki otomobile çarparak durabildi.

Ağır yaralanan İbiş'e ilk müdahale olay yerinden geçen iki doktor tarafından yapıldı. Kalbi duran yaralıya doktorlar sağlık ekipleri gelene kadar kalp masajı yaptı. Sağlık ekipleri tarafından ilk müdahalesi olay yerinde yapılan İ., ambulansla hastaneye kaldırıldı. İ., yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Kazada hafif yaralanan otomobil sürücüsü K. F. K. ise hastaneye kaldırıldı. Kazayı duyan İ'in yakınları olay yerine akın etti. Sağlık ekiplerinin müdahalesi sırasında bazı yakınları sinir krizi geçirdi.

Kazayı gören İsmail Yılan, otomobil sürücüsünün aşırı hızlı olduğuna dikkat çekerek, "Arkadaş biraz süratli gibiydi. Çarptı daha sonra ikinci bir araca çarparak durabildi. Kötü bir kazaydı. Yaralının durumu çok ağırdı. Hemen iki doktor arkadaş müdahale etti. Cerrahlarmış kendileri. Daha sonra gelen sağlık ekiplerine teslim ettiler. İnşallah yaşar diyelim" dedi. (DHA)