Gündem

Mahkemenin araştırdığı dört farklı senaryo: Münevver Karabulut cinayeti neden işlendi?

14 yıl önce vahşice katledilen Münevver Karabulut cinayeti, son günlerde yeniden tartışılıyor. Karabulut ailesinin avukatı Rezan Epözdemir, mahkeme tarafından cinayetin nedeni olarak dört farklı senaryonun araştırıldığını söyledi

14 Ağustos 2023 11:00

Avukat Rezan Epözdemir'in, Fatih Altaylı’nın programında Münevver Karabulut cinayetinin nedenlerinden birinin Yahudi geleneklerinde olduğu iddia edilen Mayasız Ayini'nin mahkeme tarafından araştırıldığını söylemesi tartışma yaratmıştı.

Sözcü’den Hayati Arıgan’ın haberine göre, Epözdemir, Mayasız Ayini iddialarının mahkeme tarafından araştırıldığını ve mahkemenin cinayet nedeni olarak dört farklı senaryo üzerinde durduğunu söyledi.

Epözdemir'in açıklamaları şu şekilde:

Üçüncüsü baba-oğul cinayete iştirakten birlikte yargılanıyordu. Özellikle soruşturma evresinde birlikte bir şeyler yapmak istemiş olabilirler ve direnmiş olabilir iddiası var.

Dördüncüsü de Münevver Karabulut 15.00'te eve geliyor. Cem Garipoğlu, 18.46'da Münevver'in kafası vücudun ayrılmış halde gitar valizinde evden çıkıyor. Cinayet mahalli Bahçeşehir'de bir ev. Etiler'e 40 kilometre korsan taksiyle gidiyor. Babaannesinin evinin önündeki çöp konteynerine bırakıyor. Testereyi de önceden almış yazışmaları göre cinayeti planlanmış. Zaten tasarlanmadan mahkum oldu. Bu bir ayin olabilir diye mahkeme gerekçesinde tartıştı.

Fakat bu dört senaryodan da hangisi olduğuna mahkeme kanaat getiremedi, tespit edemedi. ‘Bu dört olasılık da gerekçede, duruşmada tartışıldı' dedim. Bu mahkemenin kanaati. Benim bu yönde bir görüşüm de kanaatim de yok.”