Dünya

Macron: Yahudi düşmanlığı, İkinci Dünya Savaşı'ndan sonra en yüksek seviyede

Fransa'da Yahudi karşıtı eylemlerde 2018 yılında yüzde 74 oranında artış görüldü

21 Şubat 2019 14:43

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Fransa’daki Yahudi karşıtı eylemlerin İkinci Dünya Savaşı’ndan sonra en yüksek seviyede olduğunu söyledi. Hafta sonu ülkedeki Yahudi karşıtı hareketlere tepki göstermek için düzenlenen eylemler sonrası yaptığı açıklamada Macron, bu hareketin sadece Fransa’da değil bütün Avrupa ve Batı demokrasilerinde artmaya başladığını söyledi.

CNN’de yer alan habere göre, Emmanuel Macron, Paris’te Yahudi topluluklara yaptığı konuşmada, yükselmekte olan Yahudi karşıtı hareketi eleştirdi. “Anti Siyonizm, Yahudi karşıtlığının modern çeşitlerinden biridir. Buna cevap olarak, Fransa, Uluslararası Soykırım Anma Birliği’nin “Yahudi düşmanlığı” tanımını kullanacaktır” dedi.

Fransa İçişleri Bakanı Christophe Castaner de, ülkedeki Yahudi karşıtı ve aşırı sağcı grupları durdurma yönünde önlemler alınacağını açıkladı.

Bu açıklamalar, Avrupa’nın en büyük Yahudi topluluklarından biri olan Fransa’da 2018 yılında görülen Yahudi karşıtı hareketlerde yüzde 74 oranındaki artış sebebiyle yapıldı. Bir önceki yıl 311 vaka yaşanırken 2018’de 541 vaka yaşandığı belirtildi.