Dünya

Macron, Fransa'yı sokağa döken reformu canlı yayında savunurken lüks saatini "yok etti"

25 Mart 2023 08:49

T24 Dış Haberler

Fransa sokaklarında eylemler devam ederken, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un emeklilik reformunu savunduğu canlı yayının ortasında, "lüks saatini yok etmesi" dikkat çekti.

Macron, Fransa'da milyonlarca kişinin emeklilik reformu karşıtı eylemler için sokağa çıktığı perşembeden önce, çarşamba gecesi konuk olarak katıldığı Direct 2 kanalında hükümetin kararlarını savundu.

Sosyal medya kullanıcıları, Macron'un kolundaki saatin 80 bin euro değerinde olduğunu söyleyerek, halkın sorunlarına, "aşağılayıcı bir bakış açısına sahip olduğunu" söyledi. Fransa Cumhurbaşkanı'nın yayının ortasında saati çıkardığı görüldü. Bazı kişiler de saatin değerinin 2 bin 400 euro olduğunu iddia etti.

Yayın sırasında saati kolunda olan Macron'un, daha sonra kollarını masanın altına sokarak saati çıkardığı anlaşılıyor. Bu, Macron'un "zenginlerin Cumhurbaşkanı" olduğu ve Fransa halkının sorunlarını anlamadığı yorumlarına sebep oldu.

Élysée Sarayı temsilcileri, Macron'un masaya çarptığında ses çıkardığı için saati çıkardığını iddia etti.

Solcu Boyun Eğmeyen Fransa Partisi'nden milletvekili Farida Amrani, "Zenginlerin Cumhurbaşkanı'na ismi hiç bu kadar yakışmamıştı" dedi. 

Saatin tam değeri bilinmese de sosyal medyadaki iddiaların abartılı olduğu belirtiliyor. Fransız medyasının aktardığına göre, Macron'un saati Bell & Ross markaydı ve değeri bin 600 ile 2 bin 400 euro arasında.