Gündem

Lüks makam aracıyla gündeme gelen Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, 10 günde üç ülke gezdi

Erbaş, Irak, İtalya ve Suudi Arabistan'a ziyaretlerde bulundu

14 Mayıs 2024 09:30

Makam araçları ve bütçesiyle gündemdeki yerini koruyan Diyanet İşleri Başkanlığı, yoğun bir yurtdışı programını hayata geçirdi. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, 12 Nisan-23 Nisan arasındaki 10 günlük döneme üç ülke sığdırdı. 

BirGün'den Mustafa Bildircin'in haberine göre, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, 12 Nisan’da İtalya’ya gitti. İtalya gezisinde Erbaş’a, Dış İlişkiler Genel Müdürü Mahmut Özdemir ile Rehberlik ve Teftiş Başkanı Hasan Güçlü eşlik etti. Heyetin İtalya’da, İtalya Diyanet İşleri Türk İslam Birliği’nin (DİTİB) genel kuruluna katıldığı bildirildi. Diyanet Vakfı’nın genel kurulu için geldiği İtalya’da Erbaş, Papa Fransuva ile de bir görüşme gerçekleştirdi.

16 Nisan’a kadar İtalya’da kaldığı öğrenilen Erbaş’ın, 22 Nisan günü ise Irak'a gittiği belirtildi. Erbaş’ın Irak ziyaretinde heyette, Dış İlişkiler Daire Başkanı ile özel kalemi ve koruma ekibi yer aldı. Erbaş Bağdat’ta Irak Şii Vakfı Divanı Başkanı Haydar Hasan Şimmari ile buluşarak vakfın faaliyetlerini dinledi. Erbaş’ın Irak’tan sonraki adresi Suudi Arabistan oldu. Başkanlıktan yapılan açıklamaya göre, Erbaş, Suudi Arabistan’ın ev sahipliğinde Riyad’da düzenlenen ve 50'yi aşkın Müslüman ülkeden ilim insanının bir araya geldiği toplantıya katıldı.

Diyanet İşleri Başkanlığı kafilesinin, “Temaslarda bulunmak üzere” gerçekleştirdiği geziler kurum bütçesinden karşılanıyor. Gidilen ülkeye göre heyetteki her bir isme döviz cinsinden günlük harcırah veriliyor.


TIKLAYIN - Diyanet'ten "Audi A8" açıklaması: Yoğun şehir dışı programlarımız için kiralanıyor

TIKLAYIN - Diyanet Başkanı Erbaş’a yeni makam aracı