Dünya

Londra'da önemli siyasi hareketlerin sembolü haline gelen Mermer Kemer, Onur Yürüyüşü için gökkuşağı renklerinde ışıklandırıldı

06 Temmuz 2019 13:39

T24 Dış haberler

Londra'nın önemli tarihi eserlerinden Mermer Kemer, şehirde bugün düzenlenecek Onur Yürüyüşü öncesi gökkuşağı renkleriyle ışıklandırıldı.

PinkNews'un aktardığına göre sembol yapı Londra'nın kucaklayıcı ve çeşitli kültürünü temsil etmek için LGBT+ bayrağının renklerine büründürüldü. 

1833'de yapılan Mermer Kemer siyasi hareketler ve yürüyüşlerde önemli bir rol oynadı. Yapı, Britanya'nın kadın hakları hareketinin sembol noktalarından biriydi. 

Mermer Kemer BID organizasyonunun yöneticisi Kay Buxton, "Kemer haklı davalar için uzun süredir bir sembol oldu" değerlendirmesinde bulundu ve "Bu yüzden de tarihi eserin şimdi önemli bir olayı kucaklaması ve geçen yıllarda LGBT+ hakları konusunda ne kadar yol kat edildiğini göstermesi uygun" diye konuştu.

Gelişmelere rağmen LGBT+'ların sıkça ayrımcılıkla karşılaştığını ifade eden Buxton, "Londra'nın önemli bir eserini bu şekilde değiştirebilmekle çok gurur duyuyoruz" dedi.