Spor

Premier Lig'de Liverpool, Watford'u 5-0 mağlup etti; liderliğini sürdürdü

Londra derbisinde ise Chelsea, Tottenham'ı 2-0 mağlup etti

28 Şubat 2019 10:15

İngiltere Premier Lig 28. hafta karşılaşmasında Liverpool, sahası Anfield'da ağırladığı rakibi Watford'u 5-0 mağlup ederek liderliğini sürdürdü. 

Liverpool, gol perdesini erken açtı. Sadio Mane, 9 ve 20. dakikalarda attığı gollerle Kırmızıları 2-0 öne geçirdi. 66. dakikada Divock Origi farkı 3'e çıkarttı. Liverpool'un Hollandalı defans oyuncusu Virgil van Dijk, 79 ve 82. dakikalarda attığı gollerle Liverpool'u 5-0 öne geçirdi. Liverpool'un genç sağ bek oyuncusu Trent Alexander-Arnold maçta 3 asist ile oynadı. Bu sonuçla Liverpool puanını 69'a çıkartırken, Watford ise 40 puan ile 8. sırada yer aldı.
 
Londra derbisinde ise Chelsea, sahası Stamford Bridge'de ağırladığı Tottenham'ı Pedro ve Trippier'in kendi kalesine attığı gollerle 2-0 mağlup etti. Hafta sonu Lig Kupası finalinde oyundan çıkmayı reddederek menajer Sarri ile kriz yaşayan kaleci Kepa Arrizabalaga ise bu maçta Sarri tarafından yedek bırakıldı.
 
Sarri'nin öğrencileri bu sonuçla 28. haftayı 1 maç eksikle 53 puanla tamamladı. 60 puanda kalan Tottenham ise 3. sıradaki yerini korudu. 
 
Zirveyi yakından ilgilendiren bir diğer mücadelede ise Manchester City, sahasında West Ham United'ı Aguero'nun penaltı golüyle 1-0 mağlup etti. Manchester City, bu sezon ilk kez evinde oynadığı bir maçı tek golle kazandı. 
 
Ligde oynadığı son 4 maçı kazanan City, puanını 68'e çıkartarak 69 puanlı Liverpool'u yakın takibe devam etti. West Ham United ise haftayı 36 puanla kapattı. 
 
Premier Lig'in 28. haftasında oynanan diğer maçlarda alınan sonuçlar ise şöyle:
 
Arsenal 5-1 Bournemouth
Crystal Palace 1-3 Manchester United
Huddersfield 1-0 Wolves
Cardiff City 0-3 Everton
Leicester City 2-1 Brighton
Newcastle 2-0 Burnley
Southampton 2-0 Fulham