Dünya

Libya'da ateşkes görüşmeleri askıya alındı

Ulusal Mutabakat Hükümeti, Hafter güçlerinin Trablus limanına saldırısı sonrası görüşmelerden çekildi

19 Şubat 2020 00:26

Libya'da Halife Hafter güçlerinin Trablus limanına düzenlediği füze saldırısı sonrası Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti, ateşkes görüşmelerini askıya aldı.

Libya Sağlık Bakanlığı,  Hafter liderliğindeki Libya Ulusal Ordusu'nun Trablus limanına düzenlediği füze saldırısında 3 sivilin hayatını kaybettiği, 5 kişinin de yaralandığını açıklamıştı.

Reuters'ın geçtiği habere göre, Trablus limanına düzenlenen saldırı sonrası Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti'nin ateşkes görüşmelerini askıya aldığı belirtildi.

Ne olmuştu?

Libya'da General Halife Hafter liderliğindeki Libya Ulusal Ordusu, Trablus limanında demirli bulunan, silah ve mühimmat taşıyan bir Türk gemisini 'imha ettiklerini' duyurmuştu.

Birleşmiş Milletler (BM) Libya Özel Temsilcisi Ghassan Salame, Trablus limanının saldırıya uğradığına doğruladı. Limanda çalışan bir kaynak ise, geminin değil bir deponun vurulduğunu söylemişti.

Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti'ne bağlı Libya Limanlar Müdürlüğü ise, Trablus'taki limanda herhangi bir Türk gemisinin olmadığını, sadece sivil amaçlı kullanılan limanda herhangi bir askeri mühimmatın da olmadığı kaydetmişti.