Gündem

LGS 3.nakil başvurusu ne zaman yapılacak?

LGS 2. nakil sonuçlarıyla herhangi bir liseye yerleşemeyen öğrenciler, LGS 3. nakil başvuru tarihlerini merak etmeye başladı. Peki, LGS 3.nakil başvurusu ne zaman?

10 Ağustos 2022 09:59

Öğrenciler, LGS 3.nakil dönemi ve tarihi ile ilgili araştırmalar yapmaya başladı. MEB tarafından açıklanan LGS 2.nakil sonuçlarının 9 Ağustos'ta erişime açılmasının ardından LGS 3.nakil dönemi merak edildi. Henüz bir liseye yerleşemeyenler, LGS 3.nakil başvuru tarihlerini beklemeye başladı. Peki, LGS 3.nakil başvurusu ne zaman yapılacak? İşte, LGS 3.nakil tarihleri:

LGS 2.nakil sonuçlarıyla birlikte öğrencilerin %97,6'sı istedikleri liseye yerleştiği öğrenildi. Henüz bir liseye yerleşemeyenler LGS 3.nakil başvuru tarihlerini araştırırken Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer'den konuya ilişkin açıklama geldi. 

LGS 3.nakil başvurusu ne zaman yapılacak?

Bakan Özer, iki nakil sürecinde de hiçbir okula giremeyen öğrencilerin, yerleştirme ve nakil komisyonları aracılığıyla yerleştirileceğini söyledi.

Bakan Özer, bu öğrencilerin başvurularının komisyonlarca 9-17 Ağustos'ta alınacağını ve 19 Ağustos'ta yerleştirme sürecinin tamamlanacağını kaydederek, "Bir kez daha hatırlatmak isterim ki; öğrenci ve velilerimiz bu konuda müsterih olsunlar. 19 Ağustos tarihi itibarıyla tüm öğrencilerimiz liselere yerleşmiş olacaklar" diye konuştu.