Gündem

Leyla Güven’in kızından Fatih Portakal’a: Üzülerek düzeltmeliyim ki…

"Böyle hassas bir konuda keşke daha iyi bir araştırma yapsaydınız”

20 Şubat 2019 13:24

T24

Abdullah Öcalan’a yönelik tecrit koşullarını protesto eden HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven’in kızı Sabiha Temizkan, annesinin durumuna ana akımda yer veren ilk gazeteci olduğu için Fox Ana Haber sunucusu Fatih Portakal’a teşekkür etti. Temizkan, annesinin evde tedaviye devam ettiği bilgisinin ise doğru olmadığına dikkat çekerek, “Üzülerek düzeltmeliyim ki annem 105 gündür açlık grevinde ve tedaviyi kabul etmiyor” dedi.

Twitter’dan paylaştığı mesajında Temizkan, “Sayın Fatih Portakal, annem Leyla Güven için ana akımdaki sessizliği bozdunuz, sağolun ama ‘tedavisine evde devam ediliyor’ diyorsunuz. Üzülerek düzeltmeliyim ki annem 105 gündür açlık grevinde ve tedaviyi kabul etmiyor. Böyle hassas bir konuda keşke daha iyi bir araştırma yapsaydınız” ifadelerini kullandı.

Abdullah Öcalan’a yönelik tecrit koşullarını protesto eden HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven’in açlık grevi bugün 105. gününde. Güven, geçen hafta açlık grevinin 98. gününde durumunun ağırlaşmasının ardından hastaneye kaldırılmıştı. Yoğun bakıma alınan Güven, müdahaleyi kabul etmemiş ve eve geri dönmüştü.

Fatih Portakal, dün akşamki ana haber bülteninde Leyla Güven’in durumuna dikkat çekmişti. Güven’in 8 Kasım 2018’de açlık grevine başladığını hatırlatan Portakal, “O günden bugüne 104 gün geçti. Cezaevindeydi, sağlık koşullarından dolayı evine çıkartıldı, durumu ağırlaştı ve bu bakın ileride Türkiye’nin de Avrupa’ya götürülecek durumlarından biri gibi duruyor. 104 gündür açlık grevindeydi, cezaevinden evine getirilmiş, tedavisi evinde sürüyormuş” demişti.