Gündem

Leyla Güven 100 gündür açlık grevinde; polis, HDP milletvekillerinin yürüyüşüne izin vermedi

HDP Diyarbakır Milletvekili Aydeniz'in polisin itmesi sonucu yaralandığı ve hastaneye kaldırıldığı belirtildi

15 Şubat 2019 11:12

Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) "100. Gününde Leyla'ya, Tecridi Kırmaya" sloganıyla 15 kentten başlattığı yürüyüşlerde yer alan milletvekillerinin açlık grevinde olan  DTK Eşbaşkanı Leyla Güven’in evinin önüne yürümelerine izin verilmedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari Milletvekili ve Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı Leyla Güven’in “PKK lideri Abdullah Öcalan’a dönük tecridin sonlandırılması” talebiyle başlattığı açlık grevi eylemi 100. gününde.

HDP milletvekilleri, Diyarbakır’da, birçok merkezden yürüyüş düzenleyerek Güven’in Bağlar’da bulunan evinin önünde öğle saatlerinde açıklama yapmayı planlıyor.

Güven'in sağlık durumuna dikkat çekmek için 15 farklı kentten yürüyüş düzenleyen HDP milletvekilleri, birçok merkezden“100. günde Leyla’ya, tecridi kırmaya” sloganıyla  Güven’in evine doğru yürüyüşe geçti.

Polis, HDP milletvekillerinin yürüyüşüne izin vermezken Güven'in evine çıkan tüm yolları da bariyerlerle kapattı.

Güven’in evine yürümek isteyen DTK Eş Başkanı Berdan Öztürk ve HDP milletvekillerinin önü polis tarafından Alay Kavşağında kesildi. Bölgeyi ablukaya alan polis, yürüyüşe izin vermiyor.

HDP Milletvekili Aydeniz yaralandı

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre 450 Evler Kavşağı’ndan Kayapınar ilçesinde özel bir hastanenin önüne geçen bir grup HDP milletvekili de burada polislerce ablukaya alındı.

FOTO: Mezopotamya Ajansı

Bu sırada, HDP Diyarbakır Milletvekili Saliha Aydeniz, kayarak yere düşen bir polisin ayağına takılarak yere düştü. HDP'liler polisin Aydeniz'i bilerek yere düşürdüğünü ileri sürerken hastaneye kaldırılan Aydeniz’in sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Diyarbakır Valiliği'nden açıklama

Diyarbakır Valiliği, yürüyüşle ilişkin olarak sabah yazılı açıklama yaptı. Güvenlik önlemlerinin yürüyüşün 'yasa dışı' olduğu gerekçesiyle alındığı belirtilen açıklamada şöyle denildi: "Açlık grevi eylemi yapan HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven'e destek amacıyla Araç Muayene İstasyonu kavşağında toplanarak bölücü terör örgütüne müzahir şahıs ve gruplarca, Güven’in evinin bulunduğu bölgeye doğru yasadışı yürüyüş yapılacağı bilgisi alınması üzerine güvenlik güçlerimiz tarafından yapılmak istenen eylem öncesi sivil vatandaşların zarar görmemesi adına gerekli güvenlik önlemleri alınmıştır.

Vatandaşlarımızın yasaklama kararına uymaları, bölücü terör örgütünün propaganda ve kışkırtmalarına itibar etmemeleri, vatandaşlarımızın can ve mal güvenlikleri ile ilimizde hakim olan huzur ve güven ortamının devamı bakımından büyük önem arz etmekte olup, siz değerli vatandaşlarımızın göstereceği sağduyu ve duyarlılık için teşekkür ederiz."