Gündem

Levent Gültekin: CHP, seçmenini sandığa götürebilirse büyük başarı

Yazar Levent Gültekin, Şirin Payzın'a konuştu

11 Şubat 2019 11:58

“Berbat bir muhalefetle berbat bir iktidar arasında sıkışıp kaldık...”

Bu sözler yazar Levent Gültekin'e ait. Ne Oluyor'da Şirin Payzın'ın sorularını cevaplayan Gültekin, normal bir yerel seçimden söz edilemeyeceğini söyledi. Gültekin’e göre Türkiye 1 Nisan sabahı acı gerçeği anlayacak. 

Gültekin’in eleştirilerinin odağında ana muhalefet partisi CHP vardı. CHP’nin seçmenini sandığa götürebileceğine ilişkin kaygıları olduğunu belirten Gültekin, rejim krizinin olduğu bir ortamda bütün belediye başkanlarının cumhurbaşkanının maaşlı memuru olmak üzere seçime gittiğini söyledi.

“AK Parti seçmeninin bir kısmı sandığa gitmeyecek”

“Türkiye’de asıl sorun AK Parti seçmeninin gidecek başka adresinin olmaması” diyen Levent Gültekin,  “AK Parti seçmeninin bir kısmı sandığa gitmeyecek” dedi.

“Özgürlükler kısıtlanırken HDP tecrit kalksın diyor”

HDP’yi de eleştiren Gültekin, iktidarın HDP’ye uyguladığı baskıların kabul edilebilir olmadığını, ancak HDP’nin de siyaset üretemediğini savundu. “Çocuklar ölüyor, özgürlükler kısıtlanıyor, böyle bir ortamda Öcalan’a yönelik tecrit kalksın diye açlık grevi yapılıyor” ifadelerini kullandı.

Eski ÖDP Genel Başkanı Alper Taş’ın Beyoğlu CHP adaylığı ile ilgili soruya da Gültekin, "Alper Taş gibi yüksek siyaset yapan kişilerin belediye başkanlığıyla yetinmemesi gerekir" sözleriyle yanıt verdi.