Dünya

Leonardo DiCaprio, Greta Thunberg ile buluştu: "O artık zamanımızın lideri""

03 Kasım 2019 09:02

Hollywood yıldızı ve çevre aktivisti Leonardo DiCaprio da 16 yaşındaki iklim aktivisti Greta Thunberg'in hayranlarından biri. Thunberg ile bir fotoğraf paylaşan DiCaprio, "Greta Thunberg zamanımızın lideri oldu" dedi. 

Instagram hesabı üzerinden Thunberg ile buluşmasından fotoğraflar paylaşan DiCaprio, "İnsanlık tarihinde esaslı anlarda, her şeyi değiştirecek şekillerde seslerin yükseldiği anlar vardır, Greta Thunberg zamanımızın lideri oldu" dedi. DiCaprio, "Dünyanın gelecek nesillere yaşanabilir bir gezegen bırakmak için ne yaptığına göre tarih bizi yargılayacak" dedi. DiCaprio yaptığı paylaşımda Thunberg'in mesajının dünya liderlerine bir uyanma çağrısı olacağını umduğunu söyledi. 

DiCaprio da Thunberg gibi bir çevre aktivisti. Leonardo DiCaprio Vakfı adıyla oluşturduğu kuruluş dünyanın pek çok yerinde iklim dayanıklılığına uygun yapılar inşa edilmesi, vahşi yaşamın korunması ve ekosistemler arası dengenin korunması için çalışmalar düzenleniyor.  
 
Genç iklim aktivisti Thunberg 2018 yılında okula gitmeyerek İsveç Parlamentosu'nun önünde gerçekleştirdiği ilk iklim greviyle dünya kamuoyunun ilgisini çekmişti. Thunberg o günden beri dünyanın dört bir yanında iklim krizi ve devletlerin iklim politikaları konusunda gençliğin liderliğini yürütüyor.