Gündem

Kuzenini sekreter olarak atadığı iddia edilen Selçuk Belediye Başkanı'ndan açıklama: Göreve başladığımdan beri yeni personel almadım

01 Ağustos 2019 08:21

31 Mart yerel seçimini "halkçı belediyecilik" üzerine kuran, liyakat ve işi ehline verme söylemi üzerinden propaganda yapan CHP'li belediyelerde yapılan torpilli atamalar tartışılıyor. CHP'li Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel'in kuzeni Oya Ceritoğlu'nu belediyede sekreterlik görevine atadığı iddia edildi.

İzmir Selçuk Beleidye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, CHP'li belediyelerdeki akraba atamalara ilişkin açıklama yaptı. AKP'den belediyeyi borç içinde aldığını belirten Sengel, "Göreve başladığım 11.04.2019 tarihi itibariyle AKP'den belediyeyi borca batık olarak teslim aldığımdan bu yana yeni çalışan Selçuk Belediyesi'ne tarafımdan alınmadığı gibi hiçbir akrabam ve yakınım da işe başlatılmamıştır" dedi.

Sengel, "Oya Onbaşıoğlu Ceritoğlu, 2004 yılında işe büro personeli olarak başlamıştır. 15-16 yıldan beri insan kaynaklarında, son olarak da İşletme ve İştirakler Müdürlüğü'nde görevde bulunmuş bir belediye işçisidir. Sekreter olarak görevine devam etmektedir" dedi.