Gündem

Kumpas davalarındaki mahkeme kararlarını onayan Yargıtay üyesi Ahmet Toker, FETÖ üyeliğinden 14 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı

19 Eylül 2019 14:24

Kumpas davalarındaki mahkeme kararlarını onayan Yargıtay eski 9. Ceza Dairesi üyesi Ahmet Toker, FETÖ üyeliğinden 14 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı. Toker savunmasında, "Yargıtay'da; oğlu, gelini, kardeşleri, dünürleri arasında bu şekilde terörist olarak yargılananlar var" dedi. 

Ahmet Toker, bugünkü celseye SEGBİS ile katılırken, esas hakkındaki mütalaaya karşı savunmasını yaptı. Suçüstü hali ve hiçbir delil yokken, önceden hazırlanmış listelere göre gözaltına alınıp, tutuklandığını tekrarlayan Toker, bu durumun tüm soruşturma ve kovuşturma sürecini zehirlediğini dile getirdi. AİHM'in, eski Anayasa Mahkemesi üyesi Alparslan Altan'la ilgili kararının kendisinin hukuksal durumuna tam olarak uygunluk gösterdiğini belirten Toker, "Şimdi en baştan usulden sakatlanan bu davalar esastan da sakatlanacaktır" dedi.

OdaTV’de yer alan savunmaya göre Toker, "Hiçbir uluslararası kurum 15 Temmuz'u meşru görmüyor, ancak ben ve benim gibilerin terörist olduğuna da inanmıyorlar. Sadece uygar dünya değil. Yargıtay'da; oğlu, gelini, kardeşleri, dünürleri arasında bu şekilde terörist olarak yargılananlar var. Siyasileri, bakanları, Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyelerini falan geçiyorum” ifadesini kullandı.

Toker savunmasında şunları söyledi:

 “Bu şekilde yargılananların PKK'lıdan, IŞİD'liden farkı var mı? Peki Yargıtay'daki daire başkanları, üyeler, suçlanan oğulları, kızları, gelinleri, dünürlerinin terörist olduğuna inanıyor, onlarla irtibatını kesiyor mu?

Elbette inanmıyorlar ve irtibatlarını kesmiyorlar. Çünkü onları tanıyorlar. Ayrıca bunlar ya hiç tutuklanmıyor ya hemen tahliye ediliyor veya yargılamadan bağışık tutuluyor. Kimseyi incitmemek için isimlendirmiyorum, çünkü bu konuya girdiğimde hemen birilerinin tansiyonu yükseliyor.

Ülke çapında terör örgütü üyeliğinden mahkum edilip, sonra tahliye edilenlerin sayısı diğer tüm terör örgütleri üyelerinin sayısını aştı. Gerçek bir terörist ve terör örgütü tanımı ile karşı karşıya değiliz. Bu konuda yargının bulamadığı çözümü, kanun koyucunun bulacağını 6 celse önce söylemiştim. Bekleyip, göreceğiz."