Gündem

Kulislerde, “AKP’den milletvekili adayı gösterileceği” iddia edilen Ayhan Bilgen: Biz hiçbir ittifaka karşı kapıları kapatmadık

"Henüz teklif gelmedi"

16 Mart 2023 07:39

“AKP’den milletvekili adayı olacağı” iddia edilen eski HDP milletvekili ve Türkiye’nin Sesi Partisi’nin (SESPARTİ) kurucusu Ayhan Bilgen, “Biz hiçbir ittifaka karşı kapıları kapatmadık. Taraf da değiliz. Her türlü kararı yetkili kurullarımızda değerlendiririz" dedi.

Ankara kulislerinde de özellikle iktidar partisi AKP’nin, bu seçimlerde, “işini şansa bırakmamak için milletvekilliği listelerinde sürpriz isimlere yer vereceği” de konuşuluyordu. Bu isimlerden birinin de,  Ayhan Bilgen olduğu iddia edilmişti. AKP’nin, 14 Mayıs’taki seçimde, “Bilgen’i kendi listesinden aday göstereceği” konuşuluyordu.

Cumhuriyet’e konuşan Bilgen, iddialarla ilgili açıklamalarda bulundu.

“AKP’den adaylık” iddialarına kapıları kapatmayan Bilgen, “AKP’den kendisine henüz bir teklifin gelmediğini” ancak bu durumun kamuoyunda tartışıldığını dile getirdi. Bilgen, “Biz hiçbir ittifaka karşı kapıları kapatmadık. Taraf da değiliz. Her türlü kararı yetkili kurullarımızda değerlendiririz” ifadesini kullandı.