Seçim 2024

Kulis: İftar sofralarının maliyeti AKP'yi zor durumda bırakacak; yaşlı ve emekli seçmenin bir kısmı sandığa gitmeyebilir

12 Mart 2024 10:04

Gazete Pencere yazarı Nuray Babacan, seçime günler kala son kulisleri aktardı. Babacan, seçimin Ramazan ayına denk gelmesinin etkileri olacağını belirtirken; iftar sofralarında artan maliyetin AKP'yi zor durumda bırakacağının konuşulduğunu aktardı.

Nuray Babacan'ın yazısından ilgili bölüm şöyle: 

"Bazıları iftar sofralarında her şeyin artan fiyatını görmenin ve bunun sürekli konuşulmasının AKP’yi zor durumda bırakacağı söylüyorlar. Bazı siyasilere göre, yerel seçim yarışı nedeniyle herkes Ramazan paketi hazırlayarak, yardım paraları dağıtacak. 

Yaşlı ve emekli seçmen

AKP’li yaşlı ve emekli seçmenin bir kısmının protesto ederek sandığa gitmeyebileceği konuşuluyor. İktidar değişikliği söz konusu olmadığı için seçmen reflekslerinin zayıfladığı, ayrıca kısa süre önce yapılan genel seçimler nedeniyle de bıkkın seçmen sorunu yaşandığı anlatılıyor. Tüm bu analizler sonucunda AKP’de hem YRP etkisi hem de seçmen tepkisi nedeniyle Türkiye genelindeki oylarda yüzde 3-5 puanlık bir düşüş bekleniyor. YRP’nin İstanbul’da yüzde 3,5, Türkiye genelinde yüzde 4,5-5 oyunun olduğu iddia ediliyor.

Yazının tamamını okumak için tıklayın