Ekonomi

Kulis: Emekliye bir zam daha gelebilir; işte konuşulan yeni sayı

Emekliler zamları az bulurken, muhalefet en düşük emekli aylığının asgari ücret seviyesinde olması gerektiği konusunda iktidara çağrı yapmıştı

28 Ocak 2024 10:52

Kısa Dalga yazarı Mehmet Çetingüleç, Ankara kulislerinde emeklilerle ilgili yapılacağı konuşulan yeni zammı aktararak, bu yeni sayının mart ayına yetişmesinin zor olduğunu belirtti. 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, "SSK ve Bağ-Kur emeklilerimizin aylıklarının Ocak 2024 itibarıyla 6 aylık artış oranını yüzde 49,25’e yükseltiyoruz. Böylece bu yıl tüm emeklilerimizin aynı oranda artış almasını sağlıyoruz" sözleriyle duyurulmuştu. Zam teklifi 25 Ocak gecesi TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilerek yasalaştı. Emekliler yapılan zammı az bulurken, seçime doğru bir zam daha yapılacağına dair kulis bilgileri gelmeye devam ediyor. 

"Emekli Yılı" sözünün altını dolduracak düzenlemeler yapılacağına ilişkin beklenti devam ediyor." diyen Çetingüleç, yazısında şu ifadeleri kullandı: 

"Özellikle düşük maaş alanlara yönelik iyileştirmenin yüzde 33'le sınırlı bırakılmayacağı, seçimden önce en düşük maaşın 14-17 bin lira arasına çıkarılacağı konuşuluyor.

Zaten bu kadar ağır bir tablo içerisinde yer alan emeklileri 10 bin lira maaşla seçime götürmek Hükümet için de çok akılcı bir strateji değil.

Türkiye Emekliler Derneği uzmanı Namık Tan da zam oranını yüzde 49'a çıkarmakla beklentilerin bitmediğini söylüyor.

"Emekliler hiçbir dönem bu kadar yokluk çekmemişti" diyen Tan'a göre, seyyanen bir zam daha yapılabilir.

"Çünkü" diyor Namık Tan "ARTIK EMEKLİLERE VERİLEN PARA MAAŞ OLMAKTAN ÇIKTI, SOSYAL YARDIMA DÖNÜŞTÜ!..."

Peki intibak düzenlemesi olursa?

Namık Tan, 2000 sonrasında emekli olanların maaşlarında 1000 ile 1500 lira arasında bir artış meydana gelebileceğini söylüyor." 

Yazının tamamını okumak için tıklayın 


TIKLAYIN - Emeklilere ek zam ne zaman ödenecek?