Seçim 2024

Kulis: DEM Parti, tek bir il dışında tüm illerde aday çıkaracak

Mersin’de CHP ile görüşmelerin yürütüldüğünü söyledi

07 Şubat 2024 11:33

Halkların Demokratik ve Eşitlik Partisi'nde (DEM Parti) aday belirleme süreci devam ederken, parti kaynakları tüm kentlerde aday çıkarma eğiliminin öne çıktığını ancak CHP ile Mersin’de görüşmelerin sürdüğünü söyledi.

DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, geçtiğimiz hafta İstanbul’da aday çıkarma kararı aldıklarını belirterek, “9 Şubat’a kadar hem İstanbul hem de diğer kentlerde aday göstereceğimiz yerleri ve adayların isimlerini sizlerle paylaşacağım” açıklamasında bulundu.

Artı Gerçek'ten Seda Taşkın'ın haberine göre, Doğan’ın açıklamalarının ardından bazı partililer, bundan sonraki süreçte tüm illerde kendi adaylarını çıkaracaklarını belirterek, sadece bir istisna olarak Mersin’de CHP ile görüşmelerin yürütüldüğünü söyledi.

Üst düzey bir parti yetkilisi “İstanbul ve diğer illerde aday çıkarma kararımız CHP ile görüşmelerin olumsuz sürmesinden öte tabanımızın kendi adaylarımızla seçime girmemizi istemesinden kaynaklanıyor. Daha önce yaptığımız halk buluşmalarında da eğilim bu yöndeydi. Şimdi parti kurullarımızda da yaptığımız tartışmalar da ağırlık tüm kentlerde aday çıkarma eğilimde. Ancak Mersin ilinde görüşmelerimizi sürüyor.” dedi.

TIKLAYIN - DEM Parti: İstanbul adaylarımızı önümüzdeki günlerde kamuoyuyla paylaşacağız

TIKLAYIN - Başak Demirtaş açıklama yaptı: İstanbul için aday olmayacak