Gündem

Kulis | Altılı Masa’da görüş birliği: Ortak genel merkezde partilerin seçim kampanyası sorumluları ortak çalışacak

“6 lider, iktidar değişikliğinde ilk bir haftada, bir ayda, altı ayda, bir yılda yapılacak işlerin sıralaması konusunda da ortak bir program üzerinde anlaşmış durumda”

27 Ocak 2023 11:07

Halk TV yazarı Fikret Bila, Altılı Masa’da liderlerin ortak genel merkezde ortak çalışma için görüş birliğine vardığını yazdı.

Bila, yazısında,6 lider seçim kampanyasını ortaklaşa yürütme konusunda görüş birliğine vardılar. Seçim kampanyasının ortak akılla yürütülmesi amacıyla partilerin genel merkezleri dışında ayrı bir bina tutulacak. Bu ortak merkezde partilerin seçim kampanyası sorumluları ortak çalışacaklar” ifadesini kullandı.

Bila, şunları kaydetti:

“6 lider miting meydanlarında ortak bir dil kullanacak. Ayrıca 6 parti, ortak sloganlarla halkın karşısına çıkacak. Ortak afişler kullanılacak. İktidar değişikliğinde ilk yapılacak işler listelenerek parti binalarına asılacak. Seçim kampanyası boyunca 6 liderin de yer aldığı ortak videolar medya ve sosyal medya üzerinden sık sık halka ulaştırılacak.

Üniversiteli gençlerin oy kullanmalarını sağlamak için seçmen olarak kayıtlı oldukları yerlere götürülüp getirilmeleri konusunda 6 parti olanaklarını birleştirerek otobüslerle öğrencilerin ulaşımını sağlayacaklar.

6’lı Masa’nın ortak adayı cumhurbaşkanı seçildikten sonra partisinden istifa edecek. Diğer liderler istedikleri takdirde cumhurbaşkanı yardımcısı olarak görev alacaklar. Milletvekili olmayı tercih eden liderler ise partilerini temsilen cumhurbaşkanı yardımcılığı için başka isim önerebilecekler. 6 liderin üzerinde çalıştıkları bir konu da milletvekili olmayan genel başkanların Meclis Genel Kurul çalışmalarına grup başkanı olarak katılabilmeleri.

Bunu sağlamak için 6 parti Meclis’te çoğunluk sağlarsa Meclis İç Tüzüğü’nü değiştirerek milletvekili olmayan genel başkanların grup başkanı olmaları ve böylece Meclis çalışmalarına katılmalarını sağlayacaklar.

Bu değişiklik sağlanırsa cumhurbaşkanı yardımcısı oldukları için milletvekili olmayan liderler partilerinin başında Meclis çalışmalarına katılabilecekler.

6 lider, iktidar değişikliğinde ilk bir haftada, bir ayda, altı ayda, bir yılda yapılacak işlerin sıralaması konusunda da ortak bir program üzerinde anlaşmış durumda.”

TIKLAYIN | Altılı Masa'dan ortak bildiri | İlk kez 'Millet İttifakı' vurgusu yapıldı; Erdoğan'ın aday olmasına 'mümkün değil' denildi

TIKLAYIN | Altılı Masa 11. toplantısının ardından liderlerden paylaşım

TIKLAYIN | Altılı Masa'dan yapılan açıklamanın şifreleri: Aday ve Cumhurbaşkanı yardımcılığı konusu paralel yürütülecek, Erdoğan’ın adaylığına itiraz edilecek