Gündem

Kulis: AKP, bazı il başkanlarını istifa ettirecek, başka partiye gitmemeleri için de ‘yeni görev’ verecek

22 Kasım 2019 08:04

Son seçimlerde güç kaybeden AKP, 2023 yılında yapılacak seçimlere teşkilatları hazırlamak için başarılı bulunmayan il başkanlarını istifa ettirme yoluna giderken, kulislerde istifa sayısının 25’i bulacağı belirtiliyor. Ayrıca, istifa eden il başkanlarının küserek ekibiyle birlikte yeni partilere gitmesinin önlenmesi için de “yeni görev verilmesi” stratejisi uygulanacağı edinilen bilgiler arasında. 

Şu ana kadar 8 il başkanı AKP Genel Merkezi’nin isteği ile istifa ederken, önümüzdeki iki hafta boyunca istifaların süreceği belirtiliyor. Sözcü'den Emine Kaplan'ın kulis haberine göre AKP yönetimi, istifa eden il başkanlarının küsüp Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu’nun kuracağı partiler başta olmak üzere başka bir siyasi adres aramaması için 'yeni görev verme' stratejisini uyguluyor.

Habere göre bazı AKP yöneticileri, “Başka partilere giderler mi gitmezler mi, bizim öyle bir derdimiz yok. Onların hepsi kontrolümüz altında. Genel merkezde koordinatörlük ya da teşkilatta birtakım görevlere getirmeyi düşünüyoruz” diye konuştu.