Dünya

Küba'nın Ankara Büyükelçisi: ABD, Venezuela'ya olası bir saldırı için koşulları hazırlıyor

"Irak’ta, Afganistan’da yaşananları gördükten sonra bir şey olmayacağını söylemek büyük bir naiflik olur"

14 Mart 2019 10:05

Küba’nın Ankara Büyükelçisi Luis Alberto Amorós Núñez, Venezuela'ya dönük askeri saldırı olasılığını gerçek bir tehdit olarak gördüğünü açıkladı. Yapılması gerekenin, Venezuela'ya olası bir askeri saldırıyı önlemek olduğunu söyleyen Núñez, "Şu anda olası bir saldırı için bütün koşullar hazırlanıyor. Irak’ta, Afganistan’da yaşananları gördükten sonra bir şey olmayacağını söylemek büyük bir naiflik olur" dedi.

Küba’nın Ankara Büyükelçisi Luis Alberto Amorós Núñez, Cumhuriyet'ten Doğan Ergün'e konuştu. Núñez'in ABD'nin Venezuela'ya müdahale ihtimali üzerine yaptığı değerlendirme şöyle: 

"ABD yönetiminin Küba’yla ilgili suçlamaları çok büyük bir yalandan ibaret. 80’den fazla ülkede olduğu gibi Venezula’da da doktorlarımız, öğretmenlerimiz, akademisyenlerimiz var ancak hiçbir ülkenin iç işlerine karışmıyoruz, aksine saygımız var. Kimse de bizi bununla suçlamıyor. Yalnızca, dayanışma fikrinin sosyalizmin bir parçası olduğuna inanıyoruz.

İkincisi, bugün Venezuela’da yapılması gereken, olası bir askeri saldırıyı önlemektir. ABD özel kuvvetleriyle bağlantılı askeri birliklerin hareket halinde olduğunu, sınır bölgelerinde uçakların hareket ettiğini biliyoruz. Birçok üst düzey yetkili Venezuela’ya müdahale açıklamaları yaptı. Böylesi bir adım aynı zamanda Latin Amerika ve Karayipler Devletler Birliği’nin (CELAC) kararlarına ve uluslararası anlaşmalara aykırı. Şu anda olası bir saldırı için bütün koşullar hazırlanıyor. Irak’ta, Afganistan’da yaşananları gördükten sonra bir şey olmayacağını söylemek büyük bir naiflik olur"