Advertorial

Kripto Para Yatırımı Olan Twitter Kullanıcıları Dikkat!

28 Nisan 2023 15:26

İlandır

2014 yılından beri kripto para haber sitesi olarak hizmet vermekte olan Türkiye'nin ilk kripto para haber kaynaklarından CoinTürk, Twitter ve Twitter’daki kripto para yatırımcılarını hedef alan bir açığa değindiği yazı kaleme aldı.

 

Twitter’daki Açık

Hemen her alanda olduğu gibi kripto para ekosisteminde de can sıkan olaylar ile karşılaşmaya devam ediyoruz. Kripto para ekosisteminin henüz yeni olması sebebiyle ise kullanıcıların bu can sıkan tuzaklara daha sık düştükleri ifade edilebilir. Son olarak Twitter tarafından gelen bir haber ise yatırımcıları endişelendirmiş gibi görünüyor.

Uzmanların ifadelerine göre bu sefer durum Twitter’daki bir sistem açığından kaynaklanıyor. Twitter’da kullanıcılar hesapları aracılığı ile bir link paylaştığında bu linkin içeriğinin önizlemesi gönderide görünüyor. Bu sayede paylaşımı gören kişiler hangi siteye gideceklerini de görebilir. Ama yapılan son açıklamalara göre henüz çözülemediği iddia edilen bir sistem açığı sebebiyle bu önizleme gönderilerde farklı görünebiliyor.

Örneğin, yakın zamanda aslında OpenSea’ye yönlendirildiğini düşünen bir kullanıcı NFT sitesi yerine farklı bir siteye yönlendirildi ve bu durum can sıkıcı bir hal almış gibi görünüyor. Çünkü kullanıcı kötü niyetli kişilerin hedefi oldu. Uzman isimler ilerleyen günlerde, Twitter’da açığın çözülmemesi halinde çok daha fazla kullanıcının mağdur olabileceğini ifade ediyor ve dolayısıyla kullanıcıları uyarıyor. 

Bir kripto para haber sitesi olan CoinTürk’te de ifade edildiği gibi yatırımcılar, kripto ünlülerinin taklit edilen hesaplar tarafından paylaşılan ve zararsız görülen içeriklerle tuzağa düşürülüyor.

 

Yatırımcılar Ne Yapmalı?

Öncelikle herhangi bir linke tıklamadan önce mutlaka linkin güvenilir olduğundan ve güvenilir bir hesaptan paylaşıldığından emin olmalısınız. Emin olmadığınız hiçbir linke tıklamamanız tavsiye ediliyor.