Dünya

Kremlin, saldırgan söylemleriyle gündeme gelen Roscosmos Direktörü Rogozin'i görevden aldı

Rogozin daha önce "Uzay İstasyonu'nu yörüngeden çıkarıp ABD'ye veya Avrupa'ya çarptırma" tehdidinde bulunmuştu

16 Temmuz 2022 08:44

T24 Dış Haberler

Rusya'nın uzay ajansı Roscosmos'un söylediği saldırgan ifadelerle sıkça dünya basınında gündeme gelen direktörü Dmitri Rogozin, görevden alındı. Kremlin, Rogozin'e başka bir görev verileceğini söyledi. 

Rusya'nın Ukrayna'daki işgalinin en büyük destekçilerinden olan milliyetçi siyasetçinin görevden alınma kararı Kremlin tarafından yayımlanan bir kararnamede yer aldı. 

Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov, Rus haber ajansı TASS'a yaptığı açıklamada Rogozin'e "zamanı gelince" yeni bir görev verileceğini belirtti.

Peskov, Rogozin'in görevden alınma gerekçesiyle ilgili detay paylaşmazken, kararın Roscosmos liderinin çalışmalarından memnun olmadıkları anlamına gelmediğini ifade etti.

Bağımsız Rus haber sitelerinden biri, Rogozin'in terfi edilerek Rusya'nın Ukrayna'daki işgalinin başına geçirilebileceğini ifade etti. 

24 Şubat'ta başlayan işgalin ardından Rogozin, sosyal medya üzerinden yaptığı saldırgan açıklamalarla gündeme gelmişti. Rogozin bir paylaşımında Rusya'nın nükleer bir savaşta NATO ülkelerini "30 dakikada yok edebileceğini" söylerken bir başka paylaşımında da  "Uzay İstasyonu'nu yörüngeden çıkarıp ABD'ye veya Avrupa'ya çarptırma" tehdidinde bulunmuştu.

Roscosmos'un başına Rogozin'in yerine asker geçmişli Başbakan Yardımcısı ve eski savunma bakanı Yuri Borisov getirildi.