Gündem

Kremlin, Erdoğan-Putin görüşmesinin gündemini açıkladı: Suriye

17 Ekim 2019 12:50

T24 Dış Haberler

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında salı günü gerçekleştirilecek görüşmenin gündemini açıklayan Kremlin, iki liderin Suriye'deki son gelişmeleri konuşacağını duyurdu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Putin, telefonda Türkiye'nin isteği ile gerçekleştirdikleri telefon görüşmesinin ardından bir araya gelme kararı almıştı. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, günübirlik gezinin 22 Ekim'de Rusya'nın Soçi kentine gerçekleştirileceği ve Erdoğan ile Putin'in burada bir araya geleceği kaydedildi. 

Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov da düzenlediği basın toplantısında Erdoğan’ın salı günü Suriye’deki harekatı Rusya Devlet Başkanı ile görüşeceğini belirtti ve Suriye’nin kuzeyinde yaşanan insani durumdan, sığınmacı akınından endişe duyduklarını ifade etti. 

"Trump’ın mektubunun son derece sıra dışı, devlet başkanları arasındaki yazışmalarda genelde kullanılmayan bir dille yazılmış"

Öte yandan, ABD Başkanı Donald Trump'ın 9 Ekim'de Cumhurbaşkanı Erdoğan'a gönderdiği ve çarşamba akşam basına sızan mektupla ilgili bir soruya da yanıt veren Peskov, "Trump’ın mektubunun son derece sıra dışı, devlet başkanları arasındaki yazışmalarda genelde kullanılmayan bir dille yazılmış" dedi. 

TIKLAYIN - Trump'ın 9 Ekim'de Erdoğan'a yazdığı mektup ortaya çıktı

TIKLAYIN - Trump'ın mektubuna siyasilerden tepki: Tarihimizin en ezik dış politikası