Dünya

Kremlin'den Trump-Kim görüşmesi hakkında açıklama: Memnunuz

Trump, görevdeyken Kuzey Kore sınırına adım atan ilk ABD Başkanı olmuştu

01 Temmuz 2019 15:12

ABD Başkanı Donald Trump ile Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un dün yaptığı tarihi görüşmeyi değerlendiren Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya'nın Kore Yarımadası'nda gerilimi düşürmeye yönelik her adımdan memnuniyet duyduğunu belirtti.

Sputnik Türkiye'de yer alan habere göre, basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Peskov, "Devlet Başkanı Vladimir Putin ve genel olarak Rus tarafı, oldukça tutarlı bir şekilde tüm ilgili tarafları itidale, yapıcı olmaya ve tarafları çıkmaza sürüklemeyecek adımlar atmaya davet ediyor. Görüşmeye gelecek olursak, elbette bundan memnuniyet duyuyoruz. Kore Yarımadası'nda gerilimi düşürecek ve bizleri bölgenin nükleer silahlardan arındırılmasına yaklaştıracak her türlü adımı ve görüşmeyi memnuniyetle karşılamaya hazırız" dedi.

Dün, ABD Başkanı Trump, Kore sınırındaki silahsızlandırılmış bölgeyi ilk kez ziyaret etti.  Kuzey Kore lideri Kim'le sınırda tokalaşan ve Kuzey Kore tarafına geçen Trump, böylece görevdeyken Kuzey Kore'ye adım atan ilk ABD başkanı oldu. ABD, Kuzey Kore ve Güney Kore liderleri de ilk kez yan yana geldi.